Zonguldak'ta devam eden çalışmaları inceleyen yerinde inceleyen Zonguldak Valisi Ali Kaban,  yıkılmaları gündemde olan Tekel binası ve Gümrük binası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vali Kaban, “Yıkım çalışmaları yarın (bugün) itibari ile başlıyor” dedi.

Bülent Ecevit Caddesi üzerindeki yıllarca Tekel binası olarak kullanılan bina ile ilgili bu güne kadar her hangi bir proje üretilememesine neden olmuş ve kent girişinde camları çerçevelerinin kırık, adeta kaderine terk edilmiş ve binanın yıkılması ile kazanılacak alanın kent meydanı olarak projelendirilmesi isteniyordu.

Vali Ali Kaban, devam eden çalışmaları yerinde incelediği sırada Tekel ve Gümrük binalarının yıkımlarına başlanacağını söyledi. Tekel binasının yıkımına yarın (bugün), Gümrük binasının ise önümüzdeki günlerde başlanacağını belirten Vali Kaban; “Tekel ve Gümrük binasının ihalesi yapıldı ve ödemesi gereken paralarını yatırıldılar. TSO Başkanımıza yıkıma Cumartesi başlayın dedim. Yarın tekel binasının yıkımına başlanılıyor. Önümüzdeki günlerde de gümrük binasının yıkımına başlanacak” dedi. Barış DOĞAN – Aykut KARA