Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü 19 Temmuz 1951 tarihinde kuruldu. Zonguldak’ta 1930’lu yılların başından itibaren Halkevi bünyesinde ki Ülküspor kulübünde tenis çalışmaları yapılmış ise de, gerçek anlamda bir tenis kulübü olarak bu güzide kulübümüzü görüyoruz. Zamanın E.K.İ istihsal grup müdürü olan Osman Zeki Yerdelen önderliğinde Azmi Tlabar, Sabih Üstel, Enver Ediger, Nezih Kıral, Sabih Arca ve Azmi Halulu isimli tenis severlerin çabaları ile kuruldu Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü ve aynı tarihte ilk maçını Ankara Kavaklıdere Tenis Kulübü ile yaptı.

TENİS DENİZ İHTİSAS KULÜBÜ BAŞKANLARI VE BAŞARILARI…

1951 yılından itibaren Osman Zeki Yerdelen, Azmi Tlabar, Nezih Kıral, Seyfettin Demirtaş, Enver Ediger, Ali Nazif Çıkıgil, Cemalettin Çekli, Turhan Bergin, Akın Yürüten, Necati Yirmibeşoğlu, Tuğrul Yıldız, Murat Ergen, Ramazan Yardibi, Mehmet İzzet Türkçelik ve şimdiki başkan Çetin Özçep başkanlığında görev yapan yönetim kurullarında onlarca yönetici tenise hizmet etti.

Bir ihtisas kulübü olarak binlerce sporcu yetiştirdi, bu sporcular uzun yıllar boyunca kentimizin tek kulübü olarak ilimizi yurt içinde yapılan turnuvalarda temsil etti. Nurhan Çelebi, Hamdi Günvar, Ovidiu Pavel, Bülent Dündarülgen, Ali Yüksel, Selçuk Altınalev ve Bahattin Sayın gibi antrenörlerin yetiştirdiği sporcularımız başarılı maçlar oynadı. 1920’li yıllardan gelen kentimizin tenis kültürünü ve görgüsünü her zaman için diğer sporculara örnek olacak şekilde gösterdi. Özellikle Nurhan Çelebi ve Ovidiu Pavel dönemlerinde çok başarılı sporcular yetişti, bu sporcular katıldıkları turnuvalarda öne çıktı ve dereceler yaptı.

Bu asırlık kulübün sportif başarısının yanı sıra kentin, kültür ve eğitim yuvası işlevini de üstlendi. Yaklaşık 300 üyesi bulunan kulüp, günümüzde artık modern bir spor tesisidir. Son yıllarda kortlar akrilik malzeme ile kaplanarak ülkenin en yüksek standartlı kortlarından biri haline geldi. Kulüp binası, soyunma odaları, tribünler ve bahçe elden geçirilerek üyelerin ve sporcuların zevkle zamanlarını geçirebilecekleri şekilde düzenlendi.

Alıntı: Yüksel Yıldırım
Zonguldak Nostalji