Yazı İşleri Müdürümüz Mustafa Özdemir’in tutuklanmasına toplumun her kesiminden tepki yağıyor. Sosyal medyadan destek çığ gibi büyürken, siyasi partilerden, sivil toplum kuruluşlarından gazetemize destek mesajları geliyor. Sosyal medyada yüzlerce Zonguldaklı Mustafa Özdemir’e açık destek verirken, avukatların bir üst mahkeme olarak itirazda bulunduğu Bartın Sulh Ceza Hakimliği, tutukluğun kaldırılması talebini reddetti.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir’in bir kumpasla tutuklanmasına toplumun her kesiminden tepkiler yağıyor.  Özdemir’e yapılan açık haksızlık vatandaş vicdanında mahkûm olurken, toplumun geniş kesimleri, tutuklamanın bir komplo olduğu konusunda birleşiyor. İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen’den sonra bir açıklama da CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal’dan geldi. “Kamuoyunun yakından izlediği gibi, Mustafa Özdemir çok uzun yıllardır,  çok zor koşullarda kamunun ve halkın çıkarına haberler yapmaktadır.  Emekten yana muhalif bir gazetecilik görevi üstlenmiştir. Yerelde ve genelde tüm iktidarlar ve iktidar temsilcileri karşısında çizgisini değiştirmeyen, kalemini satmayan kişilik sergilemiştir” diyen Sarıal, “Yargının, kişi hak özgürlükleri ve basın özgürlüğü çerçevesinde; kaçma, delilleri karartma şüphesi olmayan Gazeteci Mustafa Özdemir’in tahliyesine karar vereceği umudunu taşıyoruz” ifadelerini de kullandı.

HUKUK ADINA YARALAYICI BİR GİRİŞİM
Gün içinde açıklama yapan Zonguldak Kültür ve Eğitim vakfı (ZOKEV) Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun, “Bugüne kadar ortaya koyduğu gazetecilik performansıyla hep doğrudan, dürüstten yana olan tavrıyla bildiğimiz, her zaman toplumsal muhalefetin dili olan Özdemir’in böylesine basit ve inandırıcılıktan uzak bir komployla özgürlüğünün kısıtlanması adalet adına, hukuk adına yaralayıcı bir girişim olmuştur” derken, CHP Zonguldak Belediye Meclisi Üyesi Turgut Aydın’sa, “Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sayın Mustafa Özdemir’ in tutuklanmasını doğru bulmadığımı belirtirken,  en kısa sürede özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum. Basın camiasının da bu olay nedeniyle üzüntülerini paylaşıyorum” dedi. 

MUSTAFA ÖZDEMİR'İN YANINDAYIZ
Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, “Bu işin içinde bir bit yeniği vardır. Bir şeytanlık olmasından şüpheleniyoruz. İlahi adalet eninde sonunda gerçekleşecektir. Bu işin içinde başka türlü bir hesaplaşma olacağını tahmin ediyoruz. Mustafa Özdemir'in yanındayız. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Mustafa Özdemir yalnız değildir. Halkın Sesi ailesine ve basın camiasına tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" derken, sosyal medyadan duygularını paylaşan eski İl Çevre Müdürü Nazmiye Uzun, “Mustafa yalnız değildir. Aşağıya değil yukarıya çevir yüzünü güzel kardeşim, Sabahattin Ali gelsin aklına. Deniz gibidir gökyüzü. Seni seviyoruz” dedi. Sosyal medyada yüzlerce Zonguldaklı Mustafa Özdemir’e açık destek verirken, avukatların bir üst mahkeme olarak itirazda bulunduğu Bartın Sulh Ceza Hakimliği, tutukluğun kaldırılması talebini reddetti.