Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Beldesi’nde ormanlık alandan tomruk yükleyen kamyon devrildi. Kazada kamyon sürücüsü hayatını kaybederken biri ağır üç kişi de yaralandı.
Kaza dün akşam saatlerinde Gümeli Beldesi’ne yaklaşık 20 kilometre mesafede ki ormanlık alanda meydana geldi. İddiaya göre ormanda kesimi yapılan ağaçların tomruklarını taşıma işinde çalışan Harun Kılıçarslan (36) idaresinde ki 67 TP 470 plakalı kamyonun sağ tekerleri yol kenarında ki yumuşak toprağa batınca dengesini kaybederek yuvarlandı. Üç takla attıktan sonra uçurumun kenarında duran kamyonun içerisinde sıkışan sürücü Harun Kılıçarslan olay yerinde feci şekilde can verirken, ormanda işçi olarak çalışan ve kaza sırasında kamyonda bulunan Nuri Kansu, Nihat Sezgin ve Şinasi Bilgin köylülerin yardımı ile ormanlık alandan çıkartılıp ambulans ile Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan Şinasi Yıldırım’ın durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Şinasi Bilgin’in 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Gümeli Beldesi’nde AK Parti’den belediye başkan adayı olduğu öğrenildi.
Kazada hayatını kaybeden evli ve üç çocuk babası Harun Kılıçarslan’ın cesedinin çıkartılabilmesi için Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinden yardım istendi. Kılıçarslan’ın cansız bedeni bir süre önce yeni satın aldığı kamyonun içerisinden yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından çıkartılabildi. Cesedin yola çıkartılması sırasında uçurumun kenarında duran kamyon halatlarla ağaçlara bağlanarak önlem alındı. Alaplı Cumhuriyet Savcısı ve Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemenin ardından kazada hayatını kaybeden Harun Kılıçarslan’ın otopsisini yaptı.
Kazada yaralananların yakınları tedavi gördükleri Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne akın ederek durumları hakkında bilgi almaya çalıştı.
Jandarma kaza ile ilgili olarak soruşturma başlattı.