Tüketici Hakları Derneği  Başkanı Ali Topaloğlu, Kurban bayramını fırsatçılığa çevirmek isteyen bazı esnaflara çağrıda bulunarak bayram öncesi ürünlere zam yapılmamasını istedi.

Bayramı fırsat bilerek vatandaşı kazıklamak isteyenleri uyaran Topaloğlu, şunları söyledi:

"Ne yazıkki her bayramda olduğu gibi bayram öncesi fiyatlar aşırı artmaktadır. Esnaf ve ticaret erbabı böylesi günlerde inançlarını rahat bir şekilde yerine getirmek isteyen vatandaşa daha ucuza minimum kar marjı ile ürün satması gerekirken, maalesef fiyatlar katlanmakta bayramı vatandaşa eziyete, kendileri için fırsata çevirmektedirler. Bu durumu şiddetle kınıyoruz.

Yetkililer gerekli önlemleri almalı çıkarcılar fırsat vermemelidir. Denetim sürekli kesintisiz yapılmalıdır. Vatandaşa çağrımız bayramda alışverişe çok dikkat etmeli alışveriş son güne bırakılmamalıdır. Alışverişte merdiven altı ürünler tercih edilmemelidir. Mutlaka fiş ve fatura alınmalıdır. Kurbanda hijyenik kurallara uyulmalı, kesimler profesyonel görevli tarafından yapılmalıdır. Salgının geçmediğini bilerek koşullara uyulmalıdır. Bu vesile ile halkımızın bayramını kutlarım."