Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Zonguldak Eş Sözcüsü Ali Topaloğlu,yaptığı açıklamada  CHP’li Belediye meclisi üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı olan Turan Demirtaş’a yüklenerek “Sayın Demirtaş Derneklere Demokratik kitle Örgütlerine daha önce bir yazı göndererek Komisyon tartışmalarına bu kurumlardan temsilcilerin katılabileceğini bildirmişti. Ne hikmetse bizler hiç bu toplantılara çağrılmadık. Yoksa kamuoyundan saklanan bir şey mi var?” dedi.

Kentin onca sorunu olduğunu kentin bir köy kente dönüştüğünü ve sokaklarının işgal edildiğini söyleyen Topaloğlu,“Yaptığımız araştırmada Komisyon üyelerinin çoğu CHP ve AKP üyeler bu işin kendi içlerine sinmediğini ifade etmişlerdir. O zaman soruyoruz. Bu işler  birilerinin talimatıyla mi oluyor?  Meclis kendi içine sinmeyen bu kararı kimler için ve neden almıştır? Kamuoyu olarak cevap bekliyoruz.” Ifadelerini kullanarak şunları söyledi:

“Kamuoyundan saklanan bir şey mi var?”

“İmar Komisyonu Başkanı Sayın Turan Demirtaş , aynı zamanda Mimarlar Odası İl Temsilcisidir. Yanı bu konuda en çok sorumlu olan kişidir. Sayın Demirtaş Meclis üyeliği ve sonrasında İmar komisyonu başkanı olunca biz kamuoyunda artık herhangi bir olumsuz karar geçmez diye düşünmüştük,  Ancak yanıldık dakika bir gol bir.

Sayın Demirtaş Derneklere Demokratik kitle Örgütlerine daha önce bir yazı göndererek Komisyon tartışmalarına bu kurumlardan temsilcilerin katılabileceğini bildirmişti. Ne hikmetse bizler hiç bu toplantılara çağrılmadık. Yoksa kamuoyundan saklanan bir şey mi var?

Yaptığımız araştırmada Komisyon üyelerinin çoğu CHP ve AKP üyeler bu işin kendi içlerine sinmediğini ifade etmişlerdir. O zaman soruyoruz. Bu işler  birilerinin talimatıyla mi oluyor?  Meclis kendi içine sinmeyen bu kararı kimler için ve neden almıştır? Kamuoyu olarak cevap bekliyoruz.

 Yine yaptığımız araştırmada asıl bu işi gündeme getiren ve ikna edenlerin Belediye Şehir plancılarının olduğu söylenmektedir.Biz merak ediyoruz. Bu kadar Zonguldak sevdalısı şehir plancısı kimledir? Bu duruma şehir plancıları odası ne demektedir. Bilindiği gibi Şehir Plancıları Odası Başkanı aynı zamanda Kent Konseyi Başkanıdır. Sahi merak ettik. Bu kent konseyleri ne iş yapar. Bu kentin onca sorunu varken kent bir köy kente dönüşmüş ve sokakları işgal edilmişken bu acele niye?

Evet bunca çarpık yapılaşmanın yaşandığı kentte her yerin beton yığınına dönüştürüldüğü kentte böylesi bir karar çok yanlış olmuştur. Bu kararın derhal düzeltilmesini Belediyemizin meclisinden bekliyoruz.” (Aykut KARA)