Zonguldak Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında Belediye Meclisi toplantısında Halk Otobüsleri sivil 2.75'ten 3.25 TL'ye, öğrenci ise 2.50 TL'den 3.00 TL'ye yükseltildi.  

ALAN; “PLAKA DEĞERİNİ ARTIRACAĞIZ” 

Zonguldak Belediye Meclisi’nin, Eylül ayı toplantısında toplu ulaşıma zam damgasını vurdu. CHP'li Meclis üyeleri Osman Bekaroğlu ve Özberk Papila çekimser oy kullanırken, zam teklifi komisyondan geçti.  Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülen karara göre Belediye Halk Otobüsleri sivil 2.75'ten 3.25 TL'ye, öğrenci ise 2.50 TL'den 3.00 TL'ye yükseltildi.  

"BELEDİYE FİRMAYA DESTEK VERMELİ"

Belediyenin zam kararı yerine elini taşın altına koyması ve firmaya yardımcı olması gerektiğini dile getirdi.   CHP'li diğer Meclis üyesi Turgut Aydın ise şunları ifade etti: "Seçim dönemi kalıcı çözüm bulacağınızı söylemiştiniz? Hizmeti yapan firma ekonomik olarak zorlanıyorsa, hizmeti yapması zor. Firma şu anda kayyumda. Bu firmanın bu çarkı döndürmede yapıp yapamadığını görüyorsanız, bu pandemi nedeniyle oluşan zararlar, hükümetimizin iyi niyetli çıkartmış olduğu 65 yaş üstü yasaklar var. Zonguldak'ta çalışandan çok emekli var, firma bedava taşımak zorunda kalıyor. Hizmetin aksamadan yapılması için belediyenin taşın altına elini koymasını istiyoruz."

ALAN; "ÇOK ŞİKAYET ALDIK"

Belediye Başkanı Selim Alan da “Ulaşım Master Planı üzerinde çalışıyoruz. Bizden önceki dönemde takibin ucunu kaçırmışlar. Biz bunu belli bir süre önce ele aldık. 15 - 16 aydan beri hiç zam yapmamış. İşçi giderlerinin artması, yolların bozuk olması masraflarını arttırmış; ama asfaltlama yapacağız. 270 tane aşmış şehrin merkezinde duraklamadan ziyade master planı çerçevesinde plaka değerlerinin artacağı bir plan hazırladık. Arkadaşlarımız hazır olmadıklarını belirttiler. Göreve geldiğimiz 17 aydan beri en çok şikayet aldığımız konu toplu taşıma. Yeni bir yönetmelik hazırlayacağız. Bizim ihale hazırlığı yapmamız lazım. Vatandaşlardan bize toplu taşıma konusunda şikayet geliyor” ifadesini kullandı.