Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Mehmet Akif ve Çanakkale konulu seminer Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yücel Namal’ın sunumuyla dernek binasında bulunan toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Dernek üyelerinin katıldığı seminerde saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ahmet Bayrak, çalışmalarına destek veren Vali Ali Kaban’a teşekkür ederek,  “Bu faaliyetlerimiz üyelerimiz ve katılımcılar ve kamuoyu tarafından çok olumlu ve takdirle karşılanıyor. Bizleri memnun ediyor ve çalışma şevkimizi artırıyor. Bizler sosyal faaliyet salonunu düzenleyerek her yıl iki etkinlik değil her ay bir kere olmak üzere seminerler yapmayı yönetim kurulumuzla konuşarak bir karar aldık ve devam ediyoruz.” dedi.

Bayrak’ın konuşmasının ardından sunum için kürsüye çıkan Yrd. Doç Dr. Yücel Namal, Çanakkale ruhunun Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının anahtarı olduğunu ve bunu görmezden gelmenin mümkün olmadığını ifade ederek,  “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızla yüce milletimizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği azmini, bağımsızlık aşkını, hür yaşama iradesini en parlak ve güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini en güzel şekilde ölümsüzleştirmiştir. Milletimizin gönül dünyasını en veciz şekilde dizelere dökerek bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olmuştur.”  şeklinde konuştu. Seminer bittikten sonra Dernek Başkanı Ahmet Bayrak tarafından Yrd. Doç. Dr. Yücel Namal’a teşekkür edilerek plaket ve hediye verildi. (Aykut KARA)