TRANSFER YASAĞINI AŞMAMIZ GEREK
Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner açıklamalarda bulundu.
Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner önceliklerinin transfer yasağını kaldırmak olduğunu söyleyerek biran önce transfer yasağını kaldırarak iç ve dış transfer çalışmalarına başlamak istediklerini söyledi. Başkan Caner ayrıca sponsorluk için Eren Enerji'den haberin gelmediğinin altını çizdi.
''Önceliğimiz transfer yasağını kaldırmak''
Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner önceliklerinin transfer yasağını kaldırmak olduğunu söyleyerek, ''Kongremizi gerçekleştirdik yönetimdeki arkadaşlarla. Tam katılım olmadı mazeretleri nedeni ile.  Amacımız bir an evvel ekonomik olarak atacağımız adımların daha hızlı bir şekilde atabilmek. Çok fazla zamanımız yok. Kamp başlayacak. Transfer yasağı var. Onu aşmamız gerekiyor''dedi. 
''Sponsorluk için Eren'den haber bekliyoruz''
Sponsorluk için Eren Enerjiden haber beklediklerini ifade eden Başkan Caner, ''Bütün il takımlarında olduğu gibi Zonguldak’ta da bir sponsor arayışımız vardı. Başta Emir Eren olmak üzere Eren Enerji sahipleri ile görüşmemizi gerçekleştirdik. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın da görüşmeleri oldu. Olumlu cevap bekliyoruz. Zonguldak halkı ve Zonguldak taraftarı Eren Enerji’nin sponsor olması konusuna çok olumlu bakıyor. Bu yönde çok büyük bir talep var. İnşllah olumlu olarak dönerler ve bizde bir an önce çalışmalara başlarız''diye konuştu.
''Tesis yapacak gücümüz yok''
Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner tesis yapacak güçlerinin olmadığını belirterek, ''Sadece Zonguldak Kömürspor değil tüm takımlarda ekonomik sıkıntı var. Ülke genelinde ekonomik yönden büyük sıkıntı var ve bu sıkıntı futbolu da vuruyor. Bu sıkıntının üstesinden gelmemiz gerekiyor. Zonguldak’ın tek profesyonel takımı var o da Zonguldak Kömürspor. Kömürspor’un profesyonel ligden düşmesi kimseye bir şey kazandırmaz. Eğer birileri bu duruma sevinecekse bir gayret içerisinde olmaya gerek yok. Bizim bırakın düşmeyi, bir üst lige nasıl çıkarız onun peşinde olmamız gerekiyor. Ama bugünlere biz bir tesisimiz bile olmadan geldik. Ne tesisimiz var ne idman sahamız var. Tesis yeri bulsak tesis yapacak maddi gücümüz yok. Yani biri varsa biri yok! Dolayısıyla başarıya ulaşamıyoruz. Gayretlerimiz yarıda kalıyor.Başta Zonguldak Milletvekilleri olmak üzere, Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş, Emniyet Müdürümüz Ahmet Metin Turanlı, Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ve herkes elinden geleni yapar. Tüm temennimiz bu. Zonguldakspor’un başarılı bir dönem geçirmesi için elimizden geleni yaparız inşallah. Bunu yaparsak da başarılı oluruz. İnşallah başarılı bir takım kurarız ve Zonguldak halkının yüzünü güldürürüz.''
Emre Can Bayram