TTK’NIN BANKA PROMOSYON ANLAŞMASI SAĞLANDI

 

Vakıfbank’tan her işçiye 5 yılda toplam 2 bin 300 lira

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) çalışanlarının maaş ve diğer ödemelerinin hangi bankalarla yapılacağına ilişkin anlaşmanın sağlandığını bildirdi.

Bu konuda GMİS basın bürosundan yapılan açıklama şöyle; “Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan işçi-memur yaklaşık 11 bin kişinin maaş ve diğer ödemelerinin hangi bankalardan yapılacağına ilişkin çalışmalar tamamlandı.

Sendikamızın gözlemci olarak katıldığı ve TTK Genel Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar çerçevesinde 12 bankaya teklif yazısı gönderildi.

Bu bankalardan 6’sı kapalı zarf usulü teklif verdi. 2 Banka, taahhüdü olmadığı gerekçesiyle açık artırmaya katılamadı. 4 banka ile açık artırmaya geçildi. Toplantının 27’nci turunda en yüksek promosyon teklifini veren Vakıfbank ile 5 yıllık anlaşma sağlandı. TTK ile banka arasındaki protokol önümüzdeki günlerde imzalanacak.

Sendikamızdan Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ’ın gözlemci olarak katıldığı açık artırma sonucunda, 11 bin çalışanın her birine 5 yıllık anlaşma dönemi için toplam 2 bin 300 TL ödeme yapılacak. Promosyonun tamamı çalışanlara ödenecek.

Ödemeler 6 aylık süreler ile 10 taksitte yapılacak. Buna göre bir çalışana 6 ayda bir 230 TL promosyon ödemesi yapılacak.

Daha önce de Vakıfbank ile yapılan anlaşmanın süresi Nisan ayında dolacağından yeni dönem ilk promosyon ödemesi Mayıs ayı içinde olacak. Çalışanlara her yılın Mayıs ve Kasım aylarında promosyon taksitleri ödemesi yapılacak.”