Emniyet Müdürü Ak ile birlikte Gazipaşa Caddesi’nden geçerek Tekel Binası ve Fevkani Köprü’de incelemelerde bulunan Vali Kaban;

“TTK’nın çok binası var ama niyetleri yok”

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Emniyet Müdür Osman Ak ile beraber, Gazipaşa Caddesi’nden geçerek yakın zamanda yıkılan Tekel Binası alanında ve Fevkani Köprü’nde incelemelerde bulundu. Yıkılan Tekel Binası’nın karşısında bir çay ocağında Ak ile beraber oturup çay içen Kaban bir süre vatandaşla sohbet ederek onları dinledi. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak demeç veren Kaban, yıkılan Tekel Binası’nın alanının Kızılay ve TTK binasının yıkılmasıyla alanı genişleteceklerini söyleyerek alanın insanların rahatlık oturabilecekleri bir park alanı olacağını belirtti.

“TTK’nın NİYETİ YOK”

 Park olarak düşünülen alanda Kızılay’ın henüz kendilerinden bir yer talebinde bulunmadıklarını burada en büyük engelin TTK binası olduğunu söyleyen Kaban, “Burası gerek TTK’nın alanı gerekse  Kızılay’ın alanı alınarak güzel bir park alanına dönüşecek diye düşünüyorum. Burası bir park alanı meydan tabii binalara boğulmayan insanların rahatlıkla gelip oturabilecekleri bir yer olacak diye düşünüyorum. Kızılay’ın binası için bir iki önerimizi olmuştu fakat onlar bir türlü karar alıp gelemediler. Kararı alıp gelemedikleri için biz bir yer veremedik. Eninde sonunda uygun bir yer bulacağız. Birazda TTK’dan dolayı burası boşaltılamıyor. Kızılay’ın binasını yıksakta bir şeye yaramaz. TTK’nın devre dışı kalması lazım. Onlarda pek niyetli durmuyorlar. Bakalım TTK ile önümüzde günlerde konuşup bir sonucu bağlayacağız. TTK’nın çok binası var ama niyetleri yok. Bir basit yıkım bile burayı rahatlattı.” dedi”

“TELEFERİKTE HERŞEY HAZIR”

Vali Kaban, lavuar alanı ile ilgili son kararın önümüzdeki dönemlerde verileceğini ifade ederek, yapılması planlanan teleferik projesi ile ilgili şunları söyledi: “1Belediyenin 18 uygulaması var. Burada belediyeden kaynaklanmayan bir iki sıkıntı çıktı. Bu sıkıntıların aşılmasıyla birlikte özellikle 10 dönümlük kulelerin olduğu bölgeden başlayarak bir teleferik çalışması için her şey hazır . Projeleri hazırladı arkadaşlar Şimdi mülkiyet sorununu çözmeye çalışıyoruz. Bu sorun çözüldükten sonra çok düzel bir şey olacak. Yap işlet devret modelleriyle yapılabilecek bir şey. Fener bölgesinden bir yatay teleferik yine aynı bölgeden Ontemmuz ve vericilerin olduğu bölgeye dikey öncelikle bu ikisinin yapılması lazım . İmkan olursa vericilerden Kozlu’ya da bir iniş hattının olabileceğini söylediler. Fener’de Kapuz’a kadar da başka bir hat yapılabilir. İmkansız diye bir şey yok.”

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TESLİM EDECEĞİZ”

Diyarbakır Sur’da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin’in ailesine önümüzdeki verilecek ev konusunda Vali Kaban şunları söyledi: “Onunla ilgili müdür beyle de konuştuk. Zannediyorum Bu hafta sonuna kadar yetişmezse önümüzdeki hafta sonuna kadar güzel bir sunumda hazırlanıyor emniyetimiz tarafından. Bu işe vesile olan hakikaten büyük bir fedakarlıkla bu konudaki taleplerimizi hayır demeden gerçekleştiren Eren Holding’in katılımıyla küçük bir törenle teslim edeceğiz. Diliyoruz ki bir daha böyle acılar olmasın.”

“KÖPRÜ ALTI ESNAFI LAVUAR ALANINA KONUŞLANABİLİR”

Fevkani Köprü’nün yeniden yapılmasını, buradaki esnafında lavuar alanına yapılacak bir iş hanıyla konuşlandırılabileceğini söyleyen Kaban, “Gerek TTK’ya gerekse belediyemize de ifade ettim. Lavuar alanı bu tarzda değerlendirilebilir. Oradaki dükkan sahibi ve esnafların konuşlandırılabileceği güzel bir iş hanına dönüşebilir. Orada öyle bir zemin var. Köprünün yeniden yapılmasının düşünülmesi gerekiyor.” diye konuştu. (Aykut KARA)