Topaloğlu’dan otobüs firmalarına tepki


ZONGULDAK'TAN DOĞU KARADENİZ'E OTOBÜS FİRMALARIYLA YOLCULUK YAPAN YOLCULAR İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MI ?

 

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, bazı otobüs firmalarının uygulamalarına dikkat çekerek, “Zonguldak’ta Doğu Karadeniz’e otobüsle yolculuk yapan yolcular, ikinci sınıf vatandaş mı?” diye sordu.

Topaloğlu yazılı açıklamasında şöyle dedi:

“Yoğun yolcu kapasitesine sahip olan günde 5 firmanın yolu taşı taşıdığı Doğu Karadeniz İllerine yapılan seferler her türlü konfordan mahrum bir şekilde yapılmaktadır.

Diğer illere yapılan taşımacılıkta tamamı 2+1 Araçlar kullanılırken Bu bölgeye yapılan araçları tamamı 2+2 araçlar kullanılmakta vatandaşın tercih hakkı elinden alınmaktadır.

Bu bölgeye daha çok yaşlı ve çocuklu aileler yolculuk yapmakta olup bu durum kabul edilemez bir durumdur.

Bu Bölgeye Uçak Seferleri konulmamış vatandaşlar sürekli oyalanmıştır. Her seçim arifesinde verilen sözler unutulmuştur.

Bu Bölgeye uçak seferleri başlatılmalıdır.

Diğer yandan Bölge illerine ait kentimizde onca dernek varken bu dernekleri bu konulara değinmemeleri üzücü bir durumdur. Yoksa bu derneklerin başkan ve yöneticileri bu illere giderken hiç Otobüslere binmezler mi ?

Bu durumu anlamakta zorluk çekiyoruz.

Zonguldak'tan Bu Bölgeye ve illere yolcu taşımacılığı yapan firmalara sesleniyoruz. Araçlar mutlaka 2+1 araçlar olmalı hizmetlere gerekli özen gösterilmelidir.

Biz Tüketici Derneği olarak konunun takip edeceğiz.(Haber merkezi)