Tüketici Hakları Derneği Şube Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Ali Topaloğlu, yıl başı nedeniyle mağazalarda ve AVM'lerde oluşacak yoğunluğa dikkat çekerek, ürün alırken dikkat edilmesi gereken detayları paylaştı.

Topaloğlu, tüketiciler için madde madde uyarı yaptı:

"Yeni yıla gireceğimiz şu günlerde salgın hastalık nedeniyle tüketicilerimizi Çok dikkatli olmaya aşağıda belirteceğimiz hususlara dikkat etmelerini talep ediyoruz.

* Yeni yıl alışverişinizi kesinlikle son günlere bırakmayalım. Çünkü mağazalarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle hastalığın bulaş olasılığını artıracaktır. Böylesi bir durumda hem sevdiklerimizi hem de mağaza çalışanlarını mağdur etmiş oluruz.

* Bu pandemi döneminde ülke olarak hepimiz ekonomik sıkıntılar içindeyiz. Bu bağlamda sevdiklerimize hediye alırken onun ihtiyacı olan bir ürünü almak çok yerinde olacaktır. Bunu yapamıyorsak mutlaka değişim fişi alarak hediye aldığımız kişinin ürünün kendisi tarafından değiştirilmesi sağlanmalıdır.

* Ürün alırken sağlıklı ürünler tercih edilmeli, kesinlikle menşei belli olmayan merdiven altı ürünler kesinlikle tercih edilmemelidir.

* Alacağımız ürünün mutlaka fişini alalım. Mümkünse değişim fişi alalım. Sözlü taahhütlere kesinlikle inanmayalım.

* İnternet üzerinden yaptığımız alışverişlerde çok dikkatli olalım güvenli mağazalardan ve sitelerden araştırma yaparak ürün satın alalım. Bu gibi yerlerden ürün alırken öncesinde o firmayla ilgili şikayetlere ve yorumlara mutlaka bakalım. Bizler daha çok ürün satın aldıktan sonra bu gibi şeylere bakıyoruz. O zaman da iş işten geçmiş oluyor. Bir çok Tüketici İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde mağdur oluyor.

* Salgın hastalık nedeniyle zorunlu olmadıkça evlerimizden çıkmayalım. Hep birlikte bu hastalığı yenerek 2021 yılında mutlu sağlıklı olalım. Sevdiklerimize en büyük hediye bu olacaktır.

Bu vesileyle tüm Tüketicilerimizin yeni yılını kutlar. 2021 Yılının salgınsız sağlıklı barış , kardeşlik ve dayanışma içerisinde geçmesini dilerim." (Haber Merkezi)