“Zonguldak Okuyor” projesinde 4.sınıflar arasında birinci olan Umut Behram Güneş, okuduğu kitaplarla ilgili sorulan 60 sorundan 59’una da doğru yanıt vererek, tüm sınıflar arasında en yüksek orana erişti.

 

Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2019-2020 öğretim yılı değerler eğitimi içinde “Zonguldak okuyor” adlı bir proje gerçekleştirdi. Toplam 55,300 kitabın okunduğu etkinliğe, il genelinde, 403 okuldan toplam 17 bin 543 öğrenci katıldı. Değerlendirmeler sonucunda birinci olanlara 300, ikinci olanlara 200, üçüncü olanlara ise 100 TL para ödülü verildi. Zonguldak Öğretmenevi’nde düzenlenen ve Vali Mustafa Tutulmaz’ın da katıldığı ödül töreninde konuşan Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun proje ile ildeki kitap okur oranını arttığını belirterek, “Bu ilimiz için büyük bir kazanım olmuştur. Kitap okuma projemizde kaybeden olmamış, herkes kazanmıştır” dedi.

 

SORULARA EN ÇOK DOĞRU YANIT VEREN İSİM OLDU

Projenin en flaş isimlerinden biri de Kilimli Gelik İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Umut Behram Güneş oldu. Özel olarak oluşturulan bir komisyon, 4. sınıftan, 12. sınıfa kadar, her düzey için farklı 3 kitap ismi belirledi. Proje sonunda, katılımcı tüm öğrenciler, her kitaptan 20’şer sorunun bulunduğu 60 soruluk bir testle sınava tabi tutuldu. 60 sorundan 59’una doğru yanıt veren Güneş, bu performansıyla, her düzeydeki katılımcı arasında sorulara en çok doğru yanıt veren isim oldu.

 

ÖĞRETMENİ TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ

Gelik İlkokulu Müdürü Fazıl Etike, Umut Behram Güneş’in bu başarısının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek, başta sınıf öğretmeni Esma Filizdal Hamzaçebi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Güneş, Milli Eğitim Müdürlüğünün yanı sıra, sınıf öğretmeni Hamzaçebi tarafından da ödüllendirildi. Sosyal medya adresinde öğrencisiyle birlikte fotoğraflarını yayımlayan Hamzaçebi, “Zonguldak Okuyor'da  4. sınıflar arasında birinci olan Umut Behram Güneş bugün ödülünü aldı. Göğsümüzü kabarttı. Bize bu duyguyu yaşatan öğrencimize gayret ve özeninden dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

Haber: Şebnem Saka