Zonguldak’ta sahil kenarına bırakılan klima tüpü, polisi alarma geçirdi.

Olay, Bahçelievler, Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan Kızlar Plajının üzerinde saat 14.30’de meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Kızlar plajı yakınında bir alana bırakılan 6 adet boş klima tüpünü fark eden Resul Kumaş, isimli vatandaş polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, tüplerde incelemeler yaptı. Polis ekiplerinin ihbarı üzerine AFAD, İl Çevre Müdürlüğü ve Belediye ekipleri gelerek tüplerde incelemelerde bulundurlar.

Bir süre sonra bulunan tüplerin Carrefour Sa’da soğutma dolaplarında kullanılan tüpler olduğu ve sahil kenarına kimliği belirsiz kişiler tarafından bırakıldığı öğrenildi.

Polis ekipleri, AFAD, İl Çevre Müdürlüğü ve Belediye ekipleri incelemelerinin ardından tüpleri Carrefoursa yetkililerine teslim ederek bölgeden uzaklaştırdılar.

Yaşanan olayı anlatan ve klima tüpünü ilk defa gördüğü için tedirgin olduğunu belirten Resul Kumaş “Biz sürekli burada durduğumuz için arkadaşım yanıma gelerek çalılık alanda turuncu renkte tüpe benzeyen bir cisim olduğunu söyledi. Bende ne olduğunu öğrenmek için bakmaya çıktım.  6 tane tüp olduğunu fark ettim. Bende yeni öğrendim klima tüpü olduğunu hemen 155’i aradım. Birazda tedirgin oldum ilk defa gördüm. Polisler hemen ve sahil güvenlik geldi ve inceleme yaptılar. Yeni oldukları için artık ya bir yerden çalındı ya da başka bir şey oldu artık onu emniyetimiz bulacak dedi.” Barış DOĞAN