CHP’li Belediye Meclis üyesi Turgut Aydın, Zonguldak sevdalılarını Kültür Vadisi konusunda duyarlı olmaya ve girişimlerde bulunmaya davet etti.

 

Üzülmez bölgesine yapımı düşünülen Maden Makinaları Sanayi Sitesi konusu giderek karmaşıklaşıyor.

Halkın da olumlu görüş vermediği ve Üzülmez Bölgesinin Kültür Vadisi olarak  kalmasını istediği bu konu, son olarak geçtiğimiz günlerde yapılan  meclis toplantısında ele alındı ve toplantı sonucu dairesine iade edildi.

Belediye Meclis Üyesi Turgut Aydın da konunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığından “Plan değişikliği yapılması boyutuna” vardığını ve bunun da adının “Dayatmacılık” olduğunu söyledi.

Zonguldak halkını büyük ölçüde ilgilendiren bu konu üstünde duyarlı insanların girişimler yapmasını isteyen Turgut Aydın yazılı bir basın açıklaması yaparak şu görüşlerini dile getirdi:

“Dayatma ile Üzülmez bölgesine yapılmak istenen Maden Makinaları sanayi sitesi ile ilgili plan değişikliği Zonguldak Belediye Meclisi gündemine gelmiş ve 01 Eylül 2020 tarihli meclis toplantısında konu dairesine iade edilmiştir. Bu aşamada dayatmacı irade Çevre ve Şehircilik Bakanlığından plan değişikliğini yapmak için girişim yapmıştır. Bizler defalarca yatırıma ve yatırımcıya karşı olmadığımızı, yapılmak istenen sanayinin yerinin yanlış olduğunu belirtmemize rağmen uygun yeni bir yer aramak yerine aynı yerde ısrar etmekte olduklarını üzülerek belirtmek isterim. Bu bölgenin şu anki konumu ve geçmiş özellikleri de dikkate alınırsa tek ve çok özel olduğu; oysaki araştırılırsa sanayi sitesinin yapılabileceği çok yer olabileceği bilinmesine rağmen ve bu konuda dayatmacı ve diğer fikirleri yok sayma tutumunu kınıyorum. Bu konunun bakanlık aşamasında gerekli girişimlerin yapılması gerektiğini düşünüyor ve Zonguldak sevdalılarını duyarlı olmaya ve o bölgenin bir kültür vadisi olarak projelendirilmesi konusunda girişimlerde bulunmaya davet ediyorum.”

(Sermet AKSU)