ZGC Başkanı ve TDGF Başkan Yardımcısı Derya Akbıyık, Zonguldak’ı temsilen Makedonya’daki etkinlikte yer aldı.

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Türk Dünyası Film Festivali etkinlikleri çerçevesinde  Fon  Üniversitesi’nin proje ortaklığında çekilen “8 Ülke 8 Ana Türk Ana” belgesel filminin kapanış gösterimi görkemli bir törenle yapıldı.

Fon Üniversitesi Kongre Salonu’nda 9 Kasım Cuma günü saat 10.00’da 3. Türk Dünyası Belgesel Film festivalinde, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir “Türk Dünyasının Tüm Renkleri Buluştu.” Türk Dünyası Film Festivali etkinlikleri çerçevesinde Fon Üniversitesinin proje ortaklığında çekilen “8 Ülke 8 Ana Türk Ana” belgesel filminin kapanış gösterimi görkemli bir törenle yapıldı. Etkinlik hakkında açıklama yapan Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, projeye destek veren herkese teşekkür etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Osmaniye Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan “8 Ülke 8 Ana Türk Ana” belgeseli gösteriminde dereceye giren filmlerin yapımcılarına teşekkür eden Demir, etkinlik boyunca güzel gelişmelerin olduğunu kaydetti.

 

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, programla ilgili; “Türk Dünyasının bütün renklerinin olduğu bu etkinlik Türk Dünyası için onur vericidir. İlim irfan yuvası üniversitelerimizde bu tür projelere destek verilmesi, Türk Dünyası sanatına önem verildiğinin bir göstergesidir” dedi.

 

Demir açıklamasının devamında şunları kaydetti:

Son gösterim Makedonya/ Üsküp , FON üniversitesi.

 

“Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara Bey’in destekleri ile çekimleri yapılan ‘8 Ülke 8 Ana Türk Ana’ filmi gösterimi İle başlayan, dereceye giren filmlerin gösterimi ile devam eden belgesel film gösterimleri Fon Üniversitesinin çok değerli başkanı Sefer CANOSKI, Rektörümüz ve değerli yöneticileri, Öğretim Üyeleri, Fon Üniversitesinin Sanatseverleri ve öğrencilerinin katılımı ile başarılı bir şekilde bitti ve tamamlandı.

Proje ortağımız olan Fon Üniversitesi harika  ve mükemmel bir ev sahipliği yaptı. Üniversitenin  Rektörüne ve öğretim görevlilerine çok teşekkür ediyorum.

Demir ’’Fon üniversitesine ve Canoskı ailesine yürekten teşekkür ediyrouz’’

Fon Üniversitesinin başkanı Sefer Canoskı ‘ye ve ailesine şükranlarımı iletiyorum.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan , KKTC ve son olarak , kapanışı Makedonya / üsküp başkentin de Fon üniversitesinin kampüsünde gerçekleştiriyoruz.

Değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız Türk Dünyası Belgesel Festivali Makedonya / Üsküp  gösterimleri proje ortağımız Fon Üniversitesi  ev sahipliğinde Allah’a şükür başarılı bir şekilde tamamlandı.” (Haber merkezi)