Basın danışmanlığından verilen habere göre Çalışmalarına Devrek İlçesi'ne bağlı Eğerci Köyü'nde devam eden Turpcu burada yaptığı konuşmada "13 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, ülkenin huzurlu olmamasın, gençlerimizin işsiz olmasının ve halkımızın yoksul olmasının sorumluları kendileridir" dedi.

 Turpcu konuşmasına şöyle devam etti: "13 yıllık iktidarın Türkiye'yi hangi noktaya taşıdığını biliyoruz, işsizlik var, yoksulluk var Türkiye'de terör var her türlü sorunumuz var ve her geçen gün sorunlarımız artıyor. Bu nedenle 1 Kasım'da sandığa giderek bu sorunları çözmek için CHP'yi iktidara taşımanızı istiyoruz. 

Toplumdaki her kesimden vatandaşımızın  sorunlarının çözümüne yönelik çok ciddi şekilde hazırlık yaptık. Emeklilerimizin, esnafımızın, taşeron işçilerimizin, gençlerimizin, öğretmenlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın, yaşlılarımızın, öğrencilerimizin sorunlarına derman olacak projelerle karşınıza çıktık. Ürettiğimiz projelerde sorunları kısa süreli çözen değil, ortadan kaldıran fikirler olmasını hedefledik”  dedi. 

Projelerle ilgili bilgi verdikten sonra Zonguldak'ın sorunlarına özel açıklamalarda bulunan Turpcu şunları söyledi: "Zonguldak 13 yıldır küçülüyor. Çünkü Zonguldak göç veriyor. Gençlerimiz iş bulmadığı için başka şehirlere gidiyor. Burada asgari ücret adı verilen sefalet ücreti ile yaşam mücadelesi v​eriyor. Bu ücret haliyle  yetmiyor, ailelerimiz emekli paralarından harçlık gönderiyor. Bunun nedeni iktidarın Zonguldak'a 13 yıldır kalıcı bir yatırım ve hizmet yapmaması ve istihdam yaratmaya yönelik bir çabasının olmamasıdır.

Hükümetin diğer şehirlere yaptığı yatırımı ve hizmeti Zonguldak'a yapmamasının gerekçelerini, Zonguldak'ın diğer şehirlerden ne eksiği olduğunu, emeğin başkentinin neden işsizliğin başkenti hale geldiğini,  TTK'nın neden tarihinin en az sayıda işçisi ile en az üretimini yapar hale geldiğini, Filyos Vadisi projesine neden yeterli kaynağın ayrılmadığını’ soran Turpcu `gördüğümüz ve yaşadığımız üzere 13 yıl boyunca Zonguldak ve Zonguldak halkı ihmal edilmiştir" dedi ve bu kara talihin CHP İktidarı ile değişeceğini söyledi. 

Turpcu, TTK'ya işçi alımı, Filyos Vadisi projesi ve ikinci üniversite öncelik olmak üzere CHP iktidarında Zonguldak`ın talihini değiştirecek, istihdam devrimi yaratacak çok sayıda proje ve yatırımı hayata geçireceklerini söyledi.