Yaklaşık 5,5 saat süren CHP Danışma Kurulu Toplantısında erken seçim uyarısı yapıldı

Turpcu ve Köktürk atıştı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Danışma Kurulu Toplantısı Cumartesi günü GMİS toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya CHP eski İl Başkanı Halil Furat ile Harun Akın, CHP önceki dönem Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu arasındaki tartışmalar damgasını vurdu. Kürsüye gelen Halil Furat, 4 ve 5’inci sıra adaylarının çalışmadığını söyleyince Harun Akın ise Halil Furat’a “Sende Harun Akın fobisi var” diyerek yüklendi. Gazetecilerin açılış konuşmasının ardından dışarı çıkarıldığı toplantıda Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in adının okunmayışı kısa süreli bir krize neden oldu. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, aksayan hizmetler ve müteahhitlerle ilgili şikayetler nedeniyle eleştirildi.

TURPCU’DAN KÖKTÜRK’E, “KEŞKE SAHADA KONUŞSAYDIN”

Toplantının bitimine yakın konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, bazı ilçelerde bütünlük sağlanamadığını söyleyince yer yer tartışmalar yaşandı. Bu sırada söze giren Ali İhsan Köktürk, “Sen milletvekilisin. Bütünleştirici konuş. Herkese bir laf söyleyip toplantıyı geriyorsun” diyince sözlerine kaldığı yerden devam eden Şerafettin Turpcu, “Ali İhsan Bey oturduğu yerden konuşuyor. Keşke 7 Haziran seçimlerinde de kendisini sahada görseydik de sahada konuşsaydı” şeklinde cevap verince salondan alkış aldı.

ERKEN SEÇİM UYARISI

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, 37 yıl sonra CHP’nin Zonguldak’ta birinci parti olduğunu hatırlatarak, “Karadeniz sahilinde Türkiye haritasında kımızı işareti vuran tek il Zonguldak. Hepinize ben buradan bu başarıdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu seçim sürecinde eski partililerimizi, küskünleri, partiden uzaklaşmış olan arkadaşlarımızı teker teker aramaya çalıştık. Hatalarımız ve yanlışlarımız olmuştur. Şimdi konuşma sırası sizlerde. Ayrıca önümüzdeki günlerde bir seçim takvimi geldi. Genel Merkezimizden gelen seçim takvimine hepimiz uymak zorundayız. Başta merkez ilçe olmak üzere 8 tane ilçemiz yapılacak olan delege seçimlerinde mahallelere sandık zorunluluğu getiriyoruz. Yapmayan ilçe başkanı için gereken müdahaleyi yapacağız” dedi.