CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, seçim sonrası teşekkür ziyaretlerine Devrek ve Gökçebey İlçe Örgütlerinin ardından Kdz. Ereğli İlçe Örgütü'nü ziyaret ederek devam etti.

Turpcu’nun basın danışmanlığından verilen bilgilere göre Kdz. Ereğli İlçe Örgütü binasında, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve partililerle bir araya gelen Turpcu, seçim sürecinde yaptıkları özverili çalışmalar ve sundukları katkı için parti emekçilerine teşekkür etti.

Turpcu burada yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

 “Her iki seçimde de çok çalıştık ama olmadı. Sonuçta halkımızın iradesidir, saygı gösteriyoruz. Seçimlerden beklediğimiz sonucu alamadık ama bu bizim çalışma şevkimizi ve azmimizi kırmayacak aksine daha çok çalışıp, daha çok mücadele edeceğiz. 

Biz, seçim bildirgemizde, tersaneler, Ereğli-Devrek Yolu başta olmak üzere Saltukova Havaalanı, Filyos Vadisi Projesi, yapılamayan yollarımız bunların hepsini gündeme getirmiştik. 7 Haziran seçimlerinde,  kısmen başarı sağladık. 7 Haziran seçimlerinin sonucu kabul etmeyen  iradenin, Türkiye’yi 1 Kasım’a nasıl getirdiğini hep birlikte gördük. Bundan sonraki süreçte, başta Zonguldak’ın sorunları olmak üzere Türkiye’nin sorunlarını da,  kurulacak Hükümet’in icraatlarını takip edeceğiz. AKP, kısmen diğer illere yaptığı yatırımları Zonguldak’a hiç yapmadı. Biz, bu yatırımlara başlarlarsa destek olacağız. TBMM’de milletvekili arkadaşım Ünal Demirtaş Bey’le beraber pozitif bir politika izleyeceğiz. Ama yapmadıkları müddetçe de bunları eleştireceğiz.

Toplantıda Kurultay’a yönelik de açıklamalarda bulunan Turpcu şunları söyledi:

“Meclis’te, kaydımı yaptırdığımda bana dönen kameralar, kurultayla ilgili sorular sordular. Bundan önce acil kurultaylar oldu. Fakat bir günde, genel başkan seçiliyor ve iş bitiyordu.  Halbuki bizim problemimiz örgütün dönüşümü, üyelerimizin dönüşümüdür, parti yapısının  değişmesidir. Bunu sağlayamadığımız müddetçe, enerjimizi parti içi seçimlerde kullanıyoruz. Mesele, parti örgütünün iyi bir makine gibi çalışmasıdır. Esas meselemiz üyelik yapısını, yönetim yapılarını; kim adayımız olursa olsun, bütün grupların o adayın peşinden gitmesini sağlayacak çalışmanın yapılmasıdır. Bunu yapmadan başarı sağlanması mümkün değil”.