Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, Zonguldak ve Kozlu’da ulaşıma yapılan zamların geri alınması gerektiğini söyledi. Topaloğlu ayrıca öğrenci tarifelerinin de daha aşağıya çekilmesini belirtti.

Topaloğlu, “Son günlerde bahane edilerek her şeye zam yapılmaktadır. Bu durum asla kabul edilemez. Uzun zamandır akaryakıt zamları pompa fiyatlarına yansıtılmamakta ÖTV' den karşılanmaktadır. Siyasi iktidar seçim hesapları yaparak bu zamları ötelemektedir. Buna rağmen ulaşıma yerel yönetimler aracılığıyla zam yapılmasını kabul etmiyoruz. Zaten toplu ulaşım araçlarını ve dolmuşları yoksul ve dar gelirli tüketiciler ve öğrenciler kullanmaktadır. TÜİK verilerine göre enflasyonun en çok yükseldiği iller arasında Zonguldak önde gitmektedir. Bunun anlamı şudur: Zonguldak'ta ticaret erbabı ve esnaf keyfi zamlar yapmakta, bu durumu engelleyecek kurumlar görevini yapmamakta yada ihmal etmektedir.” dedi.

Yapılan zam uygulamasına sert tepki gösteren Topaloğlu, şunları söyledi:

“Yerel yönetimlerin görevi vatandaşa ucuz kaliteli hizmet sunmaktır. Zonguldak ve Kozlu Belediyeleri ulaşımı ihale ettikleri firmalara teslim olmuşlar ve onların taleplerini emir kabul edip hemen zamlar yapılmaktadır. Eğer bu ülkede kriz varsa öncelikle fedakarlık yapılacaksa herkes elini taşın altına koymalı karlarından fedakarlık yapmalıdır. Bunu tamamen tüketicilere yüklemek insafsızlıktır. Bir başka acıklı durum Sivil öğrenci fiyat farkı ile yaşanmakta Zonguldak Halk Otobüslerinde ve Dolmuşlarda Fiyat farkı sadece 25 kuruştur. Bir çok ilde bu durum çok farklı sivil öğrenci fiyat farkı neredeyse yarı yarıya bu durumu haksızlık olarak görüyoruz. Şimdi soruyoruz bu kararı alanlara, sizlerde hiç vicdan yok mu? İnsanlar dolmuşlarda halk otobüslerinde tıka basa giderken bu konuda görevini yapması gereken kamu görevlileri nerede? Tüketicilerimize sesleniyoruz mümkün oldukça yakın mesafelerde yaya yürümeyi tercih edin bu sizlerin sağlıklı yaşamasına da katkı sunacaktır. Bu zamlar geri alınmalı ve öğrenci tarifeleri oransal olarak daha aşağıya çekilmelidir.”