Ülkenin çeşitli illerindeki 41 dernek ve federasyonun oluşturduğu “Yedi Renk Tek Yürek Platformu” üyesi 75 kişi Çaycuma’yı ziyaret etti...

 

Ülkenin çeşitli illerinde faaliyet gösteren 41 dernek ve federasyonun bir araya gelerek oluşturduğu “Yedi Renk Tek Yürek Platformu” üyeleri Çaycuma’yı ziyaret etti. Platformun düzenlediği “Zonguldak Kültür Turu Gezisi” kapsamında Çaycuma’ya gelen 75 kişi, burada kendilerine gösterilen konukseverlikten son derece memnun kalırken, mini trenciklerle gezdikleri kente hayran kaldı. Parti ayrımı gözetmeksizin ülkeye, yaşadıkları kente hizmet eden herkese şükran duyduklarını söyleyen platform üyeleri, kısa sürede olağanüstü bir çabayla Çaycuma’yı modern bir kent haline dönüştüren Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Ataşehir Belediyesinin tahsis ettiği araçlarla Çaycuma’ya gelen Yedi Renk Tek Yürek Platformu üyelerine Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesisleri’nde, yöresel yemeklerden oluşan öğlen yemeği ikram edildi.

 

ALTAY: HER BÖLGENİN KENDİNE HAS ÖZELLLİĞİ VAR


Çaycuma Belediyesinin çalışmalarından oluşan bir sinevizyonun da izlendiği yemek sırasında konuşan Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) Başkanı Gurbet Altay, Zonguldak’ı kendilerinin de çok iyi tanımaya başladıklarını belirterek, “Bu sofrada bizimle beraber olduğunuz için ayrıca gururlu ve onurluyuz. Çünkü her bölgenin kendine has özellikleri var. Bizim yöresel ürünlerimizle ilgili bizlere bu tatları gerçekten günümüze getirdiği için belediye başkanımıza, kaymakamımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Biz federasyon olarak hep söylüyoruz ‘daha yapılacak çok iş var.’ Biz Zonguldak Dernekleri Federasyonu olarak Çaycuma olsun, Ereğli olsun aklınıza ne geliyorsa hizmet etmekten, sizlerle beraber olmaktan onur duyarız. Her zaman yanınızdayız. Tekrar gelmek isterseniz emrinizde olduğunuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

 

ERDOĞAN: “ZONGULDAK’IN HER KARIŞ TOPRAĞI ÇOK KIYMETLİ”

Daha sonra söz alan Yedi Renk Tek Yürek Platformu Başkanı Ömer Erdoğan, iki gündür Zonguldak’ta dostluğun, kardeşliğin, misafirperverliğin en güzel örnekleriyle karşılaştıklarını söyledi. Zonguldaklıların yanı sıra Zonguldak Dernekleri Federasyonunun bu seyahatin daha güzel geçmesi için canla başla bir gayretin içinde olduklarını belirten Erdoğan, “Sadece bu mu? Değil. Zonguldak’ımızın ilçelerini idare eden kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, ticaret ve sanayi odası başkanlarımız gece yarılarına kadar bizi bu gezimizde yalnız bırakmıyorlar. Zonguldak’la ilgili mevzular konuşuyoruz, çaylar, kahveler, yemekler, meyveler, her türlü izzeti ikramı önümüze seriyorlar. En güzel yerlerde yatırıyorlar. En güzel sofraları kuruyorlar. Bunun bizdeki karşılığı çok büyüktür. O yüzden biz bu misafirperverliğe nasıl karşılık vereceğimizi bilmemekle beraber şunu yaptığımızı bilin. Biz burada hiç bir ayrım yapmadan bütün belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, milletvekillerimiz, Zonguldak’ımızı idare eden tüm devlet ve sivil toplum büyüklerimize gönülden dua ediyoruz. Zonguldak’ın her karış toprağının çok kıymetli olduğunu ve bu topraktan yetişen insanları bu ülkenin önemli bir çimentosu olduğunu dolayısıyla bu ülkenin birliğine en güzel rengi verdiğini burada ikinci günde yaşayarak müşahede ettik. Bundan da mutluluk duyduk” dedi.

 

ERDOĞAN: “DÖRT BİR YANDAN GELEN İNSANLAR ZONGULDAKLI OLMAYI BAŞARMIŞ”


Zonguldak’ın diğer kentlerden göç eden insanların bir araya gelerek oluşturduğu bir topluluk olmasına rağmen ‘Zonguldaklılık’ diye bir kavramı oluşturmayı becermiş kahramanlar diyarı olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini: “Dolayısıyla böyle bir diyar da bulunmak Anadolu’nun her bir rengini bu önemli renkle buluşturmak çok önemli bir iştir. Bunun bize verme imkanı yarattığı için rabbimize hamt ve dua ediyoruz. Bu vesileyle burada Anadolu’nun her bir ilini temsil eden dernek, vakıf başkanları adına bizlere bu güzellikleri önümüze seren bizleri bu kadar mutlu etme gayreti içinde olan tüm Zonguldak kıymetlerine sonsuz teşekkür ediyoruz. Zonguldak pırıl pırıl bir şehir. Ülkemize çok önemli simalar kazandırmış. Zonguldak kalbimizde en güzel köşesinde yerini aldı. Şuur altımızda derin izler bıraktı. Bu vesileyle Zonguldak Dernekleri Federasyonu başkanı ve yönetimini ve ev sahibimiz, sofra sahibimiz kıymetli Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı bey efendiye, kaymakamımıza, ticaret ve sanayi odası başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.

 

KANTARCI: ZONGULDAK ÜLKENİN MOZAİĞİNİ TEMSİL EDEN, ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR İL”


Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu’nun kısa selamlama konuşmasının ardından ev sahibi sıfatıyla söz alan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen değerli misafirleri ağırlamaktan ve Çaycuma’da görmekten memnun olduğunu belirterek, “Türkiye’miz dünyanın her tarafındaki güzellikleri bünyesinde toplamış çok güzel bir ülke. Ülkemizi tanıyıp, doğasını gördükçe insanlarımızı, tarihi ve coğrafi özelliklerini tanıdıkça çok daha seviyoruz. Her şeyiyle beraber insanını da tanıma fırsatı buluyoruz. Konuşmacıların ifade ettiği gibi Zonguldak kömürle var olmuş bir şehir. Dolayısıyla da bu kömürün çok önemli olduğu yıllarda güzel Türkiye’mizin dört bir yanından insanı çekmiş, barındırmış, ekmek vermiş. Hakikaten öyle bir yer ki Zonguldak, kömür sıkıntılı olmakla beraber halen daha Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlar burada mutlaka bir hemşerisini bulur. Zonguldak ülkenin mozaiğini temsil eden, belki başka bir örneği olmayan bir il. 81 ilimiz var, Zonguldak’ta bu 81 ilden mutlaka insan var. Hatta bizim meşhur bir Gazipaşa caddemiz var. Oradaki dükkanların üst katları hep hemşeri dernekleriyle donanmıştır” dedi.

 

KANTARCI: “MUTLU İNSANLARIN YAŞADIĞI KENTLERİ YARATMALIYIZ”


Başkan Kantarcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Elbette bugün ihtiyacımız köklerimizi unutmadan, birbirimizi sevmemiz, saymamız. Bizlere düşen görev de insanlarımızı daha iyi yaşatmak için gece gündüz çalışmak. Memleketimizi imar ve inşa etmek, huzurlu bir beldeye dönüştürmek. Ve mutlu insanların yaşadığı kentleri yaratmak. Bizim ana görevimiz bu. Ve böylelikle de değil uzaklaşmak birbirimizle daha çok kaynaşmak bizim hedefimiz ve amacımız. O yüzden de sayın başkanımın söylediği gibi ben bu geziyi tanışma gezisi olarak düşünüyorum. Bir keşif gezisi olarak düşünüyorum. Sizleri burada her zaman ağırlamaya, misafir etmeye hazırız. Zaten böyle hızlı bir gezide memleketimizi tam olarak görmeniz, anlamanız mümkün değil. Onun için bunu bir başlangıç, bir tanışma ziyareti olarak düşünelim. Sizleri burada görmek her zaman bizleri mutlu edecektir. Bu organizasyonları yapıp bu kadar insanı gezdirmek kolay değil. Emek harcayan, dostlarımıza da başarılar diliyoruz. Her zaman iş birliğine hazırız. Buradan güzel anılarla ayrılmanızı diliyoruz.”

 

KEÇELİ: “ÜLKEMİZİN HER YERİ AYRI GÜZEL”


Son konuşmayı yapan Kaymakamı Serkan Keçeli Çaycuma’nın 83 köyü 5 tane beldesiyle birlikte yaklaşık 92 bin nüfusla Türkiye’nin en güzel ilçelerinden birisi olduğunu belirterek, “Herkese kendi memleketi, kendi köyü çok güzel gelir ya; bize de kendi memleketimiz çok güzel geliyor herhalde. Şunu ifade edeyim; Bizim ülkemizin her yeri ayrı bir güzel. Ben doğuştan Afyonluyum ama 15 yıldır ‘Hataylıyım, Tunceliliyim, Urfalıyım, Uşaklıyım, dört yıldır da Zonguldaklıyım’ diyorum. Emin olun hiç aklınıza gelmeyecek yerler bile mesela Tunceli’yi çok kimse aranızda görmemiştir diye tahmin ediyorum, dünyanın en güzel doğa harikası yerlerinden bir tanesi. Urfa, peygamberler şehri. Her köşesinde hem manevi hem de doğal güzellik var. Müthiş bir arkeolojik ve tarihi birikime sahip. Zonguldak’ımız doğasıyla, yeşiliyle tam bir cennet köşesi. Benim görmediğim, bilmediğim muhtemelen Hakkari’miz, Van’ımız, Mardin’imiz, Tekirdağ’ımız, Muğla’mız hepsi birbirinden güzel yerler. Ama bu güzelliği, güzellik olarak yaşayabilmemizin tek yolu huzurumuzun iyi olması. Huzur olursa, barış olursa, birlik beraberliğimiz iyi olursa aslında Avrupa’ya bile gezmeye, dolaşmaya bazen çok hevesleniyoruz. Hele son dönemlerin modası. Tatilde Avrupa’ya gitmeye çok hevesliyiz. Daha ülkemizi bile gezemediğimiz emin olun onlarca, yüzlerce güzelliğimiz olduğundan eminim. Ben bu Yedi Renk Tek Yürek Platformu’nun kuruluş amacıyla birlikte müthiş bir amaca hizmet ettiğini düşünüyorum. Her şey tanışmakla başlar, tanımakla başlar. Bizler sizleri Çaycuma’da misafir etmekten dolayı çok büyük mutluluk ve gurur duyduk. Başkanımızın söylediği gibi biz bunu sadece ön bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. Hepinizi aileleriyle birlikte Zonguldak’ta, Çaycuma’da tekrar misafir etmekten dolayı mutluluk duyarız” şeklinde konuştu.

 

TRENCİKLERLE ÇAYCUMA TURU ATILDI


Konuşmaların ardından Yedi Renk Tek Yürek Platformu Başkanı Ömer Erdoğan, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ile Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya üzerinde illerin kültürel özelliklerinin de yansıtıldığı Türkiye haritasının stilize edilmesiyle oluşturulmuş birer tablo armağan ederken, Kaymakam Keçeli tüm katılımcılara manda yoğurdu sundu. Başkan Kantarcı da Yedi Renk Tek Yürek Platformu Başkanı Ömer Erdoğan’a ziyaretin anısına Kadıoğlu mozaiklerindeki figürlerden oluşan bir plaket verdi. Törenin ardından SEKA Sosyal Tesisleri’nde hazır bekletilen mini trenciklere binen katılımcılar, hep birlikte Çaycuma turu attı. Başkan Bülent Kantarcı’nın refakatinde Çaycuma Belediyesinin yaptığı kentsel düzenlemeleri yerinde inceleyen katılımcılar, tüm bunların yalnızca bir çalışma dönemi içinde yapıldığını öğrenince hayretlerini gizleyemedi. Duydukları memnuniyeti Başkan Kantarcı’ya bildiren katılımcılar kendisine çabalarından dolayı teşekkür etti. Katılımcılar, kent girişindeki “Çaycuma” yazısı önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.