Zonguldak Umut Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 8 Mart Kadınlar Günü kapsamında dernek binasında etkinlik düzenlendi. Kadınlar gününün kutlandığı etkinlikte Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü tarafından derneğin yılın en güçlü kadını seçilen hemşire emeklisi Emine Elikesik’e çiçek verildi. Etkinlikte Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü tarafından, derneğin kurslarında eğitim gören kadınlara karanfil verilerek kadınlar gününü kutladı.

 Zonguldak Umut Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurten Kınay, etkinlikte verdiği demeçte kadınlar gününü kutlayarak “Dernek olarak başlattığımız başarılı kurslarımızdan sonra hepsi birer meslek edinecekler hayata atılacaklar. Ömürlerinde güzel şeyler yapacaklar. Çünkü kadının elinin değdiği her yer değerlidir. Eğitimli bir anne eğitimli, bir iş arkadaşı eğitimli bir çocuk yetiştirecekler. Sayın Valimizi başta olmak üzere İŞKUR, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne tüm Zonguldak’taki birimlere çok teşekkür ediyorum. Sayın valimiz başta çünkü Dünya kadınlar günün kutluyor. Başarılı mutlu sağlıklı günlere diliyorum.” dedi.

Etkinliğe katılan İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak şu ifadeleri kullandı: “Kadınlarımızın Sağlıkta, istihdamda, eğitimde her alanda yer almasını gerektiğini düşünüyorum. İŞKUR İl Müdürlüğü olarak kadınlarımız özel politika gerektiren kurumlar arasında yer almakta bu bağlamda da işe yerleştirme de öncelik tanıyoruz. Toplum yararına program kapsamında geçen yıl 2552 kadınımızı işe yerleştirdik. Baktığımız da meslek eğitim kurslarını da dahil ediyoruz. 2015’te 333 kadınımızı nitelik meslek edinmek amacıyla bir takım mesleklerde kurslarımıza aldık Bunun dışında yaklaşık 1400 kadınımızı özel sektörde işe yerleştirdik. Günümüzde ve geçmiş tarihimizde kadınlarımız erkeklerimizin yanında  hep yer almıştır. Nene Hatunlarımız, Halide Edip Adıvarlarımız ve diğerleri. Kurtuluş savaşında keza bu nedenle kadınlarımızı önemsiyoruz. Son zamanlarda hükümetimiz tarafından kadınlarımızla ilgili ülkemizde oldukça programlar geliştirdi. Gerek şiddete maruz kalan kadınlarımız la ilgili Sosyal Politikalar nezdinde gerekse bakanlımızca istihdam sağlanması adına çeşitli projeler geliştiriliyor. İnşallah bunan sonraki çalışmalarımız devam edecek Zonguldak Valimizin destekleriyle yaptığımız programlarla kadınlarımızla özel ilgileniyoruz. Bu vesile ile her zaman İŞKUR İl Müdürlüğü olarak kadınlarımızın yanında olacağımızı bildirirken  bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” (Aykut KARA)