Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın kendilerine ilçe olma yolunu açacağını iddia ettiği, büzlerden yapılmış köprü Filyos Irmağı’nın sularına dayanamadı. Tosyalı Holding’in şantiye köprüsü olarak hizmet veren ucube yapı, önceki gün çökerek hizmet dışı kaldı. Böylece Ünal’ın ilçe olma hayalleri de Filyos’un sularına gömüldü.
 

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, yılbaşı öncesi, belediyenin resmi sosyal medya adresinde şaka gibi bir açıklamaya imza attı. Tosyalı Holding’in, kendi çalışmaları için Filyos Irmağı üzerine büzlerden yaptığı köprünün üzerinde çektirdiği “Filyos ve Filyos halkı için tarihi bir adım daha attık” anonsuyla paylaştı. Bununla da yetinmeyen Ünal fotoğrafların altına yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanımız Ömer Ünal ayağına gelen fırsatı değerlendirmek için TOSYALI HOLDİNG yetkilileri ile görüşerek hayal ettiğini yaptı ve Sefercik Mahallemizin altından ırmağın iki yakasını birleştirmek ve limanın Filyos’a daha yakın olmasını sağlamak için çalışmalara başlandı. 2021 yılında Filyos Limanı ile Filyos arasındaki mesafe 2,5 kilometre gidiş 2,5 kilometre dönüş olmak üzere 5 kilometreye düşüyor. Aradaki mesafe 45 kilometre kısalıyor. Limana en yakın yerleşim yeri artık Filyos oluyor. Bundan sonraki hedefimiz Filyos’u ilçe yapmak. Hedeflerimize birer birer ulaşıyoruz. Sizin destekleriniz ile Filyosu ilçe de yapacağız” dedi. 
 

ÖMER ÜNAL HAKKINDA İŞLEM YAPILMALI
 

Ancak Filyos Irmağının yağan karların erimesiyle birlikte çoğalan suları, büzleri yerinden oynatarak ucube köprünün çökmesine neden oldu. Ulaşıma kapanan köprü, Ünal’ın ilçe olma hayallerini de Filyos’un sularına gömerken, vatandaşlar,  “Bizleri kandırarak siyasi rant elde etme uğruna mal ve can güvenliğimizi tehlikeye düşüren başta Ömer Ünal olmak üzere tüm sorumlular hakkında yasal soruşturma başlatılmalıdır. Ünal, orada bir can kaybı yaşansaydı yine aynı pozları verip, sorumluluğu üstüne alacak mıydı? Ucube yapıdan yine hayalim diye söz edip şimdi sıra ilçe olmada gibi hiçbir temel olmayan cümleler kuracak mıydı? Kimseye bir şey olmaması en Filyos’un en büyük şansı oldu. DSİ’den izin alınmadan yapılan ucube yapı derhal yıkılmalıdır.  Çünkü hiçbir teknik hesap yapılmadan kurulan ucube, ırmağın akışına da zarar vererek tüm Filyos’u tehdit etmektedir” dedi.
 

http://www.halkinsesi.com.tr/zonguldak/tam-anlamiyla-rezalet-h59086.html