Türkiye’nin dört bir yanından Zonguldak’a gelen üniversite öğrencileri, ev yerine lüks yurtları tercih ediyor. Öğrencilerden gelen talep üzerine lüks yurtlar birbiri ardına açılıyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde okumak için Zonguldak’a gelen öğrenciler, kiralık evlerin pahalı olması sebebiyle yurtları tercih ediyor. Ev konforunu aratmayan yurtlar, öğrencilerden ilgi görüyor. Artan talep üzerine yurt işletmecileri, gelişen teknoloji ile beraber lüks yurtlar inşa ediyor. Ardı ardına açılan lüks yurtları beğenen öğrenciler, kayıtlarını yaptırmayı ihmal etmiyor. Ev konforundaki yurtlarda öğrencilere açık büfe yemekten sıcak suya, internetten televizyona varana kadar her türlü imkan sağlanıyor. Bülent Ecevit Üniversitesi’nin de kendisini geliştirmesiyle beraber son kayıt döneminde adeta rekor kırılırken, yurt sahipleri de bu talebe anında karşılık veriyor. İşletmeciler, kendi isteklerinin yanı sıra özellikle öğrencilerin taleplerine göre yurtların kapılarını açıyor.

Bahçelievler Mahallesi’nde açılış kurdelesi kesilen Zavagar Kız Öğrenci Yurdu da lüks konforu ile dikkat çeken mekanlar arasında yerini aldı. Öğrencilerin yoğun talebi üzerine son teknoloji imkanlarla donatılmış ikinci şubesini açan Bülent Zavagar, amaçlarının öğrencilere ev konforunu aratmamak olduğunu söyledi.

Yurdun açılış kurdelesini Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir kesti. Akdemir ise, BEÜ’ye gelen öğrencilerin Zonguldak’ta güvende olduğunu söyledi. Akdemir, “Böyle işyerlerinin bu tür mekanların açılışları siz değerli dostlarla, arkadaşlarla önem kazanıyor. Zira, bu tür işletmelerin açılışları da bizleri sevindiriyor. Çünkü burada en az on kişi istihdam edilecek. On kişinin istihdamı Zonguldak için kazanımdır. Ben, işyerini açan arkadaşımızı kutluyorum. Zonguldak gelişiyor, özellikle üniversite anlamında 19 binlerdeki öğrenci sayımız 30 binlere çıktı. Bu yıl 29 bini bulmuşlar, 30 bini de bulurlar. Zonguldak üniversite şehri olacak. Bu anlamda ihtiyaç yurda kayıyor. Kızlarımız güvenli, sağlıklı, hijyenik ortamlarda barınacak. Arkadaşımız tecrübeli, deneyimi var. Bu anlamda işyerinin hayırlı olmasını diliyorum. Kutluyorum” dedi.

Açılışın ardından öğrenciler ve veliler, bir süre Başkan Akdemir ile sohbet etti. Öğrenciler yurdu gezerek memnuniyetlerini dile getirdiler.