Katıldığı canlı yayında "Üniversiteler fuhuş evleridir" diyen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'na, Zonguldak Kadın Platformu’ndan çok sert tepki geldi.

Zonguldak Kadın Platformu adına açıklama yapan EğitimSen Kadın Sekreteri Eylem Kabarık, “Söylediği her şeye cevabımız açıktır: Sana ne! İşgal ettiğiniz koltuktan kalkın, o koltuk bu ülkenin ilerici değerlerine sahip çıkan, emek veren, hak eden gerçek bilim insanlarınındır” dedi.

Kabarık yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ““Google'ı Abdülhamid buldu", "İstanbul Sözleşmesi çok kan dökecek" gibi açıklamalarıyla gündeme gelen Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, katıldığı televizyon programında üniversitelerde derslere katılımın az olmasının nedeninin sorulması üzerine, üniversiteler için “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” dedi. Stüdyodan gelen itirazları “Gördüğüm var. İstisna değil. Gelin ben sizi gezdireyim. Komşular size söyleyecek, emlakçılar size söyleyecek. Siz nerede yaşıyorsunuz?” cümleleriyle cevap vererek zihniyetinin ne olduğunu ortaya koymuştur.

Uzaktan eğitimin alt yapı sorunlarını dile getiremeyen, öğrencilere uzaktan eğitime ulaşmanın olanaklarını sağlamayan, anlayış üniversite bileşenlerine hakaret etme gücünü nereden almaktadır?

İnsanın kimliklerinden en az birinden utanması gerekir bu cümleleri ortalığa kusarken. Kimliğini bir siyasetin söylev ve pratiklerine indirgeyen, yükselmek için her yolu deneyen, liyakatten uzak yöntemlerle kendine toplumda yer edinen bireylerin yaşamlarını cinsellik odağından kurtaramadığının açık bir kanıtı olarak duran bu mesele memleketin aydınlık geleceğine tahammülü olmayan bir anlayışın tezahürüdür. Söylediği her şeye cevabımız açıktır: Sana ne!

Bilimin, demokrasinin, düşünce ve ifade özgürlüğünün üretilmesi gereken üniversitelerde nasıl yer edindiğine artık şaşırmadığımız sığ anlayışınızı kendinize saklayın! İşgal ettiğiniz koltuktan da kalkın, o koltuk bu ülkenin ilerici değerlerine sahip çıkan, emek veren, hak eden gerçek bilim insanlarınındır.

Tüm konuşma yeteneklerini cinsellikle ortaya koyan aşağılık cinsiyetçi söylemleri bulunduğu yerden aldığı destekle kamuya sunan, bunları yaparken birbirinin sırtını sıvazlayan fikir üretmekten aciz olduğu için hakaretlerden beslenen her fırsatta toplumsal yaşamı zehirlemeye çalışan erkekliğinizi, dilinizi tanıyoruz ve reddediyoruz!

Kimin, nasıl yaşayacağına, nerede ne yapacağına karar verme isteğinin temelindeki yetersizlik hissini biliyoruz ve bundan nefret ediyor buna karşı savaşıyoruz çünkü iktidar kendini yetersiz hissettiği her durumda şiddete başvurur. İktidarı kendinden menkul durumunuzun tahakkümünü asla kuramayacaksınız. Ne olursanız olun, ne yaparsanız yapın bir hükmü olmayacak.

Yaşam biziz, saldırdığınız yaşam hakları bizim! Yaşamsal alanlarımızı daraltmanıza, istediğimiz hayatı yaşamamıza müdahale etmenize izin vermiyoruz. Bu hakkı kimseye tanımıyoruz.

Hayatlarımız bizim ve biz nasıl istersek öyle yaşayacağız, siz de sessizce izleyeceksiniz. Susmayı öğrenin çünkü size ne!”
(Haber Merkezi)