Vatandaşların ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı yürüyüş, Valilik önünde saygı duruşu, İstiklal Marşı ve basın açıklamasının ardından son buldu.

13 yıllık AK Parti Hükümetini eleştiren Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yurtbay, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bugün kutladığımız büyük zafer özellikle Türk Ordusunundur. Türk milleti var olsun” sözleriyle günün anlam ve önemine dikkat çekti. Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Emin Semih Özkök ise çözüm sürecine değinerek, AK Parti Hükümetinin aslında terörü desteklediğini ancak son yapılan genel seçimde kaybettiği oyları geri kazanmak için teröre karşı mücadeleci bir tavır takındığını belirtti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taraflı davrandığına dikkat çeken Özkök, Genel Seçim öncesinde ‘Bana 400 milletvekili verin, Anayasayı değiştirip başkan olayım’ ve seçim sonrasında da ‘Türkiye’nin yönetim şekli değişmiştir. Bu fiili durum Anayasal olarak kesinleştirilmelidir’ sözlerini hatırlatarak, AK Parti’nin cüretini sorguladı.

Halkı birlik olmaya davet eden Atatürkçü Düşünce Derneği, “Laik, Demokratik Cumhuriyetimize, vatanın bütünlüğüne ve şehitlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

DERYA AKTAŞ