Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e ‘veda’ ziyareti gerçekleştirdi. Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Valiler Kararnamesi’ ile Mülkiye Başmüfettişi olan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, veda ziyaretlerine başladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ile birlikte her zaman uyumlu çalıştıklarını ifade ederek, tanımaktan büyük onur ve gurur duyduğunu belirtti. Ziyarette duygusal anlar yaşayan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, konuşmasında şu görüşlerine yer verdi: “Sayın Valimi, burada görmek çok onur verici ama vedalar gerçekten de çok zordur. Sayın Valimin şahsımda, bıraktığı iz de çok farklıdır. Kendisi hem Zonguldak’ımıza, hem de bende büyük bir iz bırakmıştır. Yaşadığımız sürece Sayın Valimi, sevgi, saygı ile yad edeceğim. Sayın Valim buradan ayrılıyor ama artık Zonguldak’ta da bir evi var. Her zaman kapımız sonuna kadar kendisine açıktır. Bazen konuşmalar zorlaşır. Şimdi zorlaştığı gibi.. Sayın Valim ile çalışmaktan, kendisini tanımaktan büyük gurur duydum. Her zaman kendisi ile heyecanla çalıştım. Bundan sonraki yaşamında, ailesi ile birlikte kendisine sağlık, huzur, mutluluk diliyorum. Sayın Valimize hoş çakalın demiyorum;  çünkü Sayın Valimle her zaman görüşeceğimiz inancındayım. Kendisine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. İyiki kendisini tanımış olduk. Yolu açık, aydınlık olsun.”  şeklinde konuştu.

 

ÇINAR: “BELEDİYE BAŞKANIMIZ İLE ÇOK UYUMLU ÇALIŞTIK, NEZAKETİ, GÜZEL KALBİ, İNSANİYETİ İLE BAŞKANIMIZI ÇOK SEVDİM.”

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar da Akdemir’i tanımaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, konuşmasında şu görüşlerine yer verdi:

“Sayın Başkanımıza veda ziyaretine geldik. Vedalar zordur. Gerçekten insan bir kalemine, bir aracına bile her şeyine alışabilir. Bir şehre, bütün sokaklarına, insanlarına alıştık. Bu tür ayrılıklar zor. Ama biz biraz antrenmanlıyız. Meslek icabı çok ayrılıklar yaşadık. Hepsine de zordu gerçekten. Ben Sayın Başkanım ile çok uyumlu çalıştım. Onun öğretmen oluşu, uzun yıllar öğretmenlerin başında çok iyi bir eğitimci olarak ve iyi bir okul müdürü olarak çalışmış olması, onun nezaketi, insaniyeti ve güzel kalbi her şeyi ile beraber ben sayın başkanımı çok sevdim. Her zaman ondan en üst seviyede, devlet adabı ve nezaketi gördüm. Kusur belki benden yana olmuş olabilir Sayın Başkanım. Varsa affola deriz. Onu tanımış olmaktan son derece mutluyum. Eşleri saygıdeğer hanımefendi de, aynı meslek ve birbirlerine benzeyen karakterleri ile de, benim için çok saygıdeğer oldu. Tanışmaktan çok gurur duyduğum, bir aile oldular. Burada bir eviniz var dedi az önce. Çok teşekkür ediyorum. Ben biliyorum o evin burada olduğunu. Bu üstün nezaketi ve güzel duyguları için kendisine çok teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. Hepimiz Zonguldak için çalıştık. Zonguldaklılar için çalıştık. Bir şeyler yapabildiysek ne güzel. Eksik kaldıysa kötü niyetimiz asla olmadı. Herkese güzellikler, mutluluklar diliyorum.”

 

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, günün anısına Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’a, madenci feneri armağan etti.