Vali, "Çocuklar siz kazandınız" dedi

Bin ah işitti

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, okulların tatil olma kararını geç aldığı için öğrenci ve velilerin tepkisiyle karşılaştı. 'Çocuklar siz kazandınız' diyerek tweet atan Vali Bektaş'a öğrenci ve veliler tepki yağmuruna tuttu. Kararın geç alınmasına tepki gösterenler arasında Türkçe dersi veren bir kulanıcının attığı "Hocam her şey her zaman ayrı yazılır" tweeti dikkat çekti.  

Vali Bektaş, twitter adresinden “Evet kar fena bastırdı. Çocuklar siz kazandınız. Bugün de Zonguldak merkez ilçe, Kilimli ve Kozlu ilçelerinde eğitime ara verdik. Engelliler ve hamileler için de bu karar geçerli. Güvenliğiniz her şeyden önemli. Tabii eğitiminiz de.” paylaşımı yaptı.

Valinin bu paylaşımının ardından tepki ve sitemler peş peşe geldi. Kimi kararın geç alınmasından yakındı, kimisi çocukların okuldan dönemediğini belirtip tepki gösterdi. Bir paylaşımcı ise “her şey” kelimelerindeki yazım yanlışına dikkat çekti. Başka bir kullanıcı ise “Sayın Valim affınıza sığınarak söylüyorum. ‘hiçbir şey bitişik yazılmaz, her şey ayrı yazılır’ yorumuyla konuyu ‘ti’ye aldı.