Vali Erdoğan’dan ilginç FETÖ çıkışı:

“Bu Çeteyle ekmeğimizi Bölüşmekten Başka Ne Yaptık”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş dün akşam Madenci Anıtı önünde düzenlenen 15 Temmuz etkinliğinde yaptığı konuşmada FETÖ örgütüne atıfta bulunarak, “Biz millet olarak bu adamlara bu çeteye ekmeğimizi bölünmekten başka ne yaptı. Bu millete bu yapılmamalıydı. Bu millete bunu hak edecek ne yaptı?” dedi.

Vali Bektaş, Elmas TV’nin canlı yayınında yaptığı konuşmada 15 Temmuz 2016'nın o ilk anlarının hassasiyeti ve canlılığıyla bütün insanların meydanlarda olduğunu belirterek şunları söyledi: “Olayı unutmayacağız. 15 Temmuz başımıza niye geldi, nasıl oldu, nasıl sonuçlandı, dertleri neydi, bizden istedikleri neydi? Bu ülke böyle bir olayı, böyle bir saldırıyı, bu kadar kapsamlı bir problemi yaşamayı hak edecek ne yaptı? Bu soruları ben soruyorum, bir türlü cevabını bulamıyorum. 15 Temmuz benim için bir Çanakkale'dir.

Bu millete bu yapılmamalıydı. Bu millet bunu asla hak etmiyordu. Bu ülke üzerine, bu millet üzerine ne hesap yaparsanız yapın, bu hesap ne kadar incelikli olursa olsun, ne kadar uzun vadeli ve derinlikli olursa olsun, işte 40 yıllık hesabını getirir millet, 4 saatte önünüze koyar, işi bitirir. Biz millet olarak bu adamlara bu çeteye ekmeğimizi bölünmekten başka ne yaptı. Bu millete bu yapılmamalıydı. Bu millet bunu hak edecek ne yaptı?”