Zonguldak'ın 38. valisi Mustafa Tutulmaz, kente geldi.

Tutulmaz, valilik önünde protokol ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı. 

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve diğer protokol tarafından karşılanan Vali tutulmaz, valilik tören mangasını selamlamasının ardından Başkan Alan'la birlikte makamına geçti. 

İLK AÇIKLAMASINI YAPTI...

Vali Mustafa Tutulmaz, ilk açıklamasını yaptı.

Kurallara önem verdiğini ve vatandaş odaklı yönetim anlayışı içerisinde olacaklarını vurgulayan Vali Tutulmaz, şunları söyledi:

"Son valililer kararnamesi ile Afyonkarahisar'dan Zonguldak'a geldim. Cumhuriyet'in kazanılan topraklarından Cumhuriyet'in ilk vilayeti olan Zonguldak'a geldim. Projelerin Afyon ve Siirt ilimizdeki uyan bölümlerini hep beraber gerçekleştireceğiz. Vatandaşımızın hizmetindeyiz. Vatandaş odaklı yönetim anlayışı içerisinde olacağız. Kuralsız bir yönetim değil kuralları uyan bir yönetim içerisindeyiz. Kurala uymak toplum için olmazsa olmazdır. Vali olarak kuralcı biriyimdir. Kısa sürede ilimizi gezeceğiz. Buraya uygun projeler nelerdir gözlemleyeceğiz. Yapılmış projelerin takipçisi olacağız. Bunu da hep beraber sizlerle yapacağız. Ben Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerle beraber başarılı çalışmalar yapacağız. Afyon'da sevgi dili projesi yapmıştık. Burada da onu uygulayacağız. Bundan sonra 24 saat çalışacağız.

Biz kamu görevlisiyiz. Bir çok yerde hizmet ettik. Her hizmet edilecek yer kutsaldır. Hizmet edeceğimiz yer Zonguldak'tır. Her yerin kendisine ait güzellikleri var." 

SORULARI CEVAPLANDIRDI...

Vali Tutulmaz, gazetecilerin sorusu üzerine şunları söyledi: Son 4 valimiz tanıdığım insanlar. Bir kısmını da Ankara'da tanıdım. Bizde öncesi sonrası yoktur.

Ben de buraya tayinim çıktıktan sonra bir araştırma yaptım. Şu projeyi bu projeyi yapacağım derken yanlış olur. Gücümün yettiği makam ve mevki konumunu Zonguldak için harcayacağım

Pandemi sürecinde güzel mücadele yapılmış. Sayı az bir konumda. Anadolu şehirlerinde azalmış durumda. Toplum kurallara uymazsa yöneticinin yapacağı bir şey kalmaz. Vatandaş duyarlı olacak. Kurallara uyduğumuzda bir sıkıntı yok. Kamu her alanı kuralla belirlenmiştir. Afyon gibi belirli bir konuma getireceğiz. Orda yaptığımız projelerin benzerlerini buraya yapacağız. Her ilin kendine ait dinamikleri var. Bize düşen potansiyelleri yakalayabilmek. Başarı Allah'tandır."

(Emre Can Bayram)