ADD Devrek Şube Başkanı Okan Onur’un Atatürk’ün hayatının bilinmeyen yönlerini anlattığı“Vasiyet” adlı oyun, Çaycuma’da gösterildi. Oyun izleyenleri duygulandırdı.

Atatürk Düşünce Derneği(ADD) Devrek Şube Başkanı Okan Onur’un, Atatürk üzerine yazılmış çok sayıdaki kitaptan derleyerek sunduğu ‘Vasiyet’ adlı oyunun gösterimi Çaycuma’da da yapıldı. Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan gösteriye ilgili bir izleyici topluluğunun yanı sıra, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, ADD Genel Sekreter Yardımcısı Zuhal Özen Manoğlu, bazı belediye meclis üyeleri, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, ADD Çaycuma Şube Başkanı Zeki Saim Oral, Zonguldak Köyleri Kalkındırma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Başkanı Bayram Cura, Saadet Partisi Çaycuma ilçe Başkanı Engin Zeren ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

ÜÇ BÖLÜMLÜK PRODÜKSİYONUN İLK BÖLÜMÜ İZLENDİ

Onur'un tek başına sergilediği oyunda Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatına dair bilinmeyen yönler anlatıldı. Üç bölümden oluşacak bir prodüksiyonun ilk bölümünü oluşturan gösterimde, Mustafa Kemal’in doğduğu yıllardaki toplumsal koşullar ve aile ilişkileri anlatılırken, anlatıma eşlik eden etkileyici müzik ve sinevizyon gösterimi, salonda, duygulu bir atmosferin oluşmasını sağladı. Gösterinin sonunda Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Okan Onur'a çiçek sunarken, ADD Çaycuma Şube Başkanı Oral' da sanatçıya günün anısına bir plaket takdim etti. Etkinlik toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.