Çaycuma’da bir hemzemin geçidin bariyerlerine ilginç bir çözüm bulundu.
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinin İstasyon Mahallesi’nde bulunan hemzemin geçidin bariyerleri arıza yapınca, çalışanlar kendiliğinden açılıp kapanan bariyere tahta koyarak çözüm buldu. Her gün yük treninin geçtiği bölgede tren gelmeden bariyerlerin kapanması ve tren gittikten sonra dakikalarca açılmaması, aracıyla oradan geçmeye çalışan ve dakikalarca bariyerlerin açılmasını bekleyen vatandaşları çileden çıkardı. Çalışanların tahta yöntemi ile çözüm bulduğu bariyerler oradan geçmekten olan yüzlerce araç için tehlike arz ediyor. Daha önce de birkaç kez bozulduğunu söyleyen vatandaşlar, burada kaza olmadan bu bariyerlere çözüm bulunmasını istedi.
Hemzemin geçitte görevli olan Önder Üstünkul, "Tahtaları koyma sebebimiz hemzemin geçidin erken kapanmasıdır. Trafik yoğunlaştı ve yukarı kaldırarak sorunu çözmeye çalıştık. Kendiliğinden yukarıda durmadığı için tahta ile yukarıda durdurmak zorunda kaldık. Şu anda tehlike arz ediyor, biz durumu yetkililere bildirdik. 2 gün oldu gelen olmadı. Tren geçtiği zaman bariyerler kapanmıyor. Tren geçtiği zaman eski yöntem ile biz kendimiz kapatıyoruz. Sonuçta bunlar ileride otomatik olacak. Otomatik bize sağlıklı gelmiyor, daha önce de arızalandı ve arızalandığında yine tahta koymak zorunda kaldık. Bariyerler erken kapanıyor tren gittikten sonra geç açılıyor biz de burada mağdur kalıyoruz" dedi.
Mustafa Çarşamba isimli vatandaş ise, "Bariyerler erken kapanıyor ve çok güvensiz tahtalar üzerinde duruyor bariyerler, her an araba üzerine devrilebilir" diye konuştu.