Milli Eğitim camiasında muhalif sendikalara üye öğretmenlerin kıyımı sürüyor… Her kararın altında onun imzası var…
 
Vicdanı da Taşdan!
 
Zonguldak’ın eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan birbirinden skandal kararlara imza atarak vicdanları kanatıyor. Tarafsızlığını unutup tam bir “AKP bürokratı” gibi davranan Taşdan soruşturmalarını yaptığı tüm dosyalarda kendilerine yakın bürokratları açık şekilde kollarken muhalif görüşlülere olabilecek en ağır cezaların verilmesini sağlıyor. Son olarak Fener Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Murat Durmuş hakkında ileri sürülen uyduruk iddiaları yeterli bularak “sürgün” ve “kademe ilerlemeyi durdurma” gibi verilebilecek en ağır cezanın verilmesine önayak olan Taşdan, bu tavrıyla tüm Zonguldak’ın yüzünü karartıyor. Kendi gibi düşünmeyen herkese düşman gibi davranan Taşdan, kamuoyundan gelen tüm tepkilere rağmen, militan ruhuyla çalışmaya devam ediyor.

BAŞARIDA SONUNCU, ATAMADA ŞAMPİYON

Daha önce hakkında çok daha ağır iddialar bulunan Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir’in dosyasını adeta sürüncemeye bırakarak görev süresini uzattıkça uzatan Taşdan, bir başka dosyadaysa, soruşturmasını yaptığı memurun hakkındaki iddialar mahkemece asılsız bulunduğu halde Alalplı’ya tayinini sağladı. Görev yaptığı süre içinde ilde eğitimin kalitesinin artırılması yönünde tek bir adım dahi atamayan, Zonguldak’ın bu alandaki tüm göstergelerde dibin de dibini görmesine neden olan Taşdan, kadrolaşma yolundaysa dev adımlar attı. Zonguldak’taki neredeyse tüm okul müdürleriyle Milli Eğitim Müdürlüğündeki diğer yöneticilerin malum sendika üyelerinden olmasını sağlayan Taşdan, o sendika üyeleri yazılı sınavlarda düşük sonuçlar alsa da mülakatlarda yüksek puan vererek görevde yükselmelerini sağladı.
 
DURMUŞ, GÖREVE İADE EDİLSİN​

Taşdan’ın son icraatı ise Fener Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Murat Durmuş’u Çankırı’ya sürgün ettirmesi oldu. Derste öğrencilerinden İslami Dönem Türk Edebiyatı ile İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı’nı karşılaştırmalarını ve farklılıkları yorumlamalarını istediği ve yine ders esnasında ezan okunurken camı kapattırdığı ileri sürülen Durmuş’u “Halkı din ve mezhep ayrımcılığına sürüklediği” gerekçesiyle sürgünle cezalandırılması, kamu vicdanını bir kez daha incitti. Okul Aile Birliği Başkanı ile okul öğrencilerinin bizzat Vali Erdoğan Bektaş’a itirazına karşın sonuçta bir değişim olmaması, kamuoyunda üzüntüyle karşılandı. Halkın Sesi sıralansa sayfalar dolusu yanlış karara imza atan Vali Yardımcısı Taşdan’ı önüne gelen soruşturmalarda objektif davranmaya, Murat Durmuş’u da derhal eski görevine iade edilmesini talep ediyor.