Zonguldak 69 ambarları esnaflarının sahiplenip baktıkları “Linda” isimli köpeğe kimliği belirsiz bir sürücünün kullandığı araç çarptı. Vicdansız sürücü, çarptığı hayvanı ölüme terk etti. 

Özenle büyütüp baktıkları Linda’nın ölümüyle büyük üzüntü yaşayan esnaf, vicdansız sürücüye tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Tüm canlıların yaşam hakkı kutsaldır. Hiç biri diğerinden üstün değildir. Arabayla köpeğimize çarpıp yol kenarına atan kişi belki de hayvanı veteriner getirsen bugün bir can kurtarmış olabilirdin.

Yavrularını emziren kedi rahatsız olmasın diye ordunun yönünü değiştiren bir peygamberin ümmetinin hayvan haklarına daha çok sahip çıkması beklenir. Ve unutulmamalı ki onların doğal yaşam alanlarını ellerinden alarak canlıları bakıma muhtaç bırakan işgalciler biz insanlarız.

Ülkemiz yasaları hayvan hakları konusunda ne yazık ki yetersiz ve bu kağıt üzerinde kaldığı sürece  çocuklarımıza bu konuda daha çok eğitim verilmesi gerekiyor. Sanırım bu savunmasız canlılara insan eğitimi vermemiz gerekecek. Güzel Linda’mıza çarparak yol kenarına atan kişi!

Umarım vicdanın rahat bir şekilde gideceğin yere yetişmişsindir!!!”