İç Anadolu Belediyeler Birliği’nin düzenlediği 3 günlük gezi için Avusturya’nın başkenti Viyana’ya giden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 3 günlük temaslarını tamamlayarak bugün yurda dönüyor.

İlk olarak Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden heyet, Avusturya’nın enerji politikası hakkında brifing aldı. Ardından Viya’ya 60 kilometre mesafede sıfırdan kurulan Smart isimli örnek şehri gezen Türk heyeti, dün sabah ise Viyana’ya güneş enerjisi üreten bir tesisi gezdi. Son olarak çöp öğütme tesisini yerinde inceleyen belediye başkanları  akşam da, Viyana Büyükelçiliği’nde onurlarına verilen yemeğe katıldı.

Halkın Sesi’ne konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, son derece verimli bir gezi olduğunu belirterek, “Avusturya’da çöpler daha detaylı ayrıştırılıyor. Halk son derece bilinçli. Atıklar, çimento fabrikalarına gönderiliyor, kağıt, karton, cam ve plastik ayrıştırılıyor. Temiz enerji ile ilgili çok önemli incelemelerde bulunduk. Çatı kaplamalarının üzerine yapıştırılarak yapılan esnek güneş enerji sistemleri burada çok yaygın. Çaycuma Belediyesi olarak geri dönüşüm konusunu daha da ilerletebilmek için son derece faydalı bir gezi oldu” dedi.