Zonguldak'ta kaçak maden ocağında karbondioksit gazından boğularak yaşamını yitiren 2 madencinin cenazesi, Çaycuma ilçesinde toprağa verildi.

Kırat Mahallesi'nde kaçak işletilen kömür ocağında hayatını kaybeden işçiler Erol Gün (37) ve Ahmet Şen'in (34) cenazeleri, yakınları tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak ilçeye bağlı Ulu ve Muhsinler köyüne getirildi.

Gün ve Şen'in cenazesi, köy mezarlığında kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Cenaze törenine, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Belediye Başkan Vekili Cengiz Gökçe, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, sendika yöneticileri, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra maden işçilerinin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Ocakta yaşamını yitiren Ahmet Şen'in eşi Songül Şen, cenaze getirildiği sırada, "Sen yavrularını kime emanet ettin" ve "Bizi bırakıp nereye gidiyorsun" şeklinde ağıt yaktı.

“İŞ KAZASINDAN KURTULDU, KAÇAK OCAKTA HAYATINI KAYBETTİ”

Songül Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, kocasının 2012'de özel maden ocağında çalışırken iş kazası geçirdiğini belirterek, şunları söyledi:

“İş kazasının ardından kulağında işitme kaybı oldu. Parmağı kesildi. Kaza geçirdiği ocağa tekrar işe başlamak için müracaat etti ancak sağlık nedeniyle işe almadılar. Eşim de son 2 yıldır kaçak ocakta çalışmaya başladı. Mecburiyetten ocağa girmek zorunda kaldı. Çocuklara kim bakacaktı. Yaklaşık 10 yıldır maden ocaklarında çalışıyordu.

Eşim borçlarımız nedeniyle kaçak ocakta çalışıyordu. Ne kadar maaş aldığı belli değildi. Bir alıyordu bir almıyordu. Kaç defa gitme ocağa dedim ama bana 'Az bir borcum kaldı, bitireyim' diyordu. Ocağa çalışmaya gidiyordu" dedi.

Bu arada Erol Gün'ün de yaklaşık 2 yıldır yaşamını yitirdiği ocakta çalıştığı ve günlük 70 lira aldığı öğrenildi. Barış DOĞAN