Zonguldak-Kozlu arasında yapımı düşünülen raylı sistem için Çin’e gidecek 7 kişilik heyetin programı iptal oldu… Çin heyeti Zonguldak’a geliyor…

Yanlış hesap Çin’den döndü!

İlk olarak Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Darende’nin sosyal medyada fikir olarak paylaştığı, ortada değil bir projesi kara kalem çizimi bile olamayan Zonguldak-Kozlu arası raylı sistem projesi için Çin’e düzenlenen gezi başlamadan bitti. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin’in de aralarında bulunacağı 7 kişilik heyetin Çin seyahati kamuoyundan yükselen tepkiler üzerine iptal edildi… Halkın Sesi’nin ısrarlı yayınları sonrasında dün görüşen Akdemir ve Şahin, Çin gezisine gitmeme kararı aldı.

100 BİN LİRALIK TATİL İPTAL!

Uçak, ulaşım, yemek, konaklama gideri ve günlük harcırahlarla yaklaşık 100 bin liraya mal olacak Çin gezisinin iptali sayesinde çok tepki toplayan seyahate harcanacak paralar Zonguldak ve Kozlu Belediyelerinin kasasında kalacak. Öte yandan halktan gelen tepkiler üzerine Çin’e gitmekten vazgeçen heyet, Çin’de raylı sitem yapan firma yetkililerini Zonguldak’a davet etti. Ön fizibilite çalışması yapacak olan heyetin çıkaracağı maliyet hesaplamasına göre Zonguldak-Kozlu arası raylı sistem projesinin kaderi belli olacak.