Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, bir fabrikada asgari ücretle çalışan 22 yaşındaki Elif Keskin, 2011 Van depreminin ardından bölgede yaşayan vatandaşlar ve çocuklar için sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlattı. 10 gün gibi kısa sürede 500’e yakın giysi, ayakkabı ve kırtasiye malzemesi toplayan Keskin, yardımların artmaya devam ettiğini ve eşyaların yerine ulaştırılması noktasında hayırsever vatandaşlardan kargo desteği beklediğini söyledi.

Alaplı ilçesinde bir fabrikada çalışan Elif Keskin, üniversitede okurken 2011 yılında Van’da yaşanan depremin ardından bölgede yaşanan dramdan çok etkilendi. Üniversiteyi bitirdikten sonra memleketi Zonguldak’ın Alaplı ilçesine gelen Keskin, sosyal medya ve televizyonlarda oradaki insanların ihtiyaçlarını görerek depremin yaralarını sarmaya çalışan bölgedeki çocuklar ve aileleri için sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlattı. Arkadaşları ve dostlarının destekleriyle yardım kampanyası büyük kitlelere ulaşan, 500’e yakın giyim, ayakkabı, kırtasiye malzemesi ve kitap toplayan Keskin, binlerce eşya ve malzemenin kendisine ulaştırılacağını, ama eşyaların yerine ulaştırılması noktasında kargo desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Yardım kampanyasına üniversite rektörlerinin, hocaların, öğrenci arkadaşlarının dostlarının yanı sıra birçok kesimden büyük destek geldiğini belirten Keskin, şöyle konuştu: “Üniversite de okurken Van depremini yaşadık. Sonra memleketime döndüğümde oradaki o depremin hasarları kalmıştı. Gerek sosyal medya gerek televizyonlardan, haberler ve gazetelerden oradaki insanların birçok ihtiyaçları olduğunu gördük, bunu hepimiz duyduk. Bu beni çok etkiledi. Bir şeyler yapmak istedim. Bu projeye sadece kendim katıldım, birkaç eşyadan başladık. Sosyal medyadan arkadaşlarıma ulaştım. Böyle bir projeye girdiğimi duyurmaya çalıştım. Açıkçası bu kadar çok yardım geleceğini tahmin etmiyordum. Sağolsun arkadaşlarım dostlarım yalnız bırakmadı. Şu an elimizde 500 parça eşya ve malzeme var. Daha da gelecek olanlar var. Şehir dışından diğer illerden gelecek eşyalar var. Kargoda bekleyen eşyalar da var. Yani yüzlerce ve binlerce daha kışlık ayakkabı, giysi ve eşyalar gelecek. Ben bunun bu kadar olacağını düşünmedim. Sağolsunlar, birçok il ve şehirden destek geldi ve büyük kitlelere ulaştı. Ben şu anda bir fabrikada asgari ücretle çalışıyorum. Dediğim gibi bizim ilk topladığımız eşyalar 500 adet ve gün geçtikçe çoğalıyor. Üniversite hocalarım, rektörler, öğrenci arkadaşlarım ve dostlarımdan destek geliyor. Ama bu eşyaların yerine ulaşması noktasında sıkıntılarım var. Bu eşyaların ulaştırılmasında kargo masrafının üstlenecek hayırseverlere ihtiyacım var”

Başlattığı yardım kampanyasının sadece Van ve Güneydoğu ile sınırlı kalmayacağını belirten Keskin, “İlk projem sadece Van’a gidecek, fakat bu yardımlar sadece belli bir kesime, Van’a ya da Güneydoğu Anadolu’ya değil, diğer illerimizde Türkiye’nin değişik bölgelerindeki ihtiyacı olan insanlara ulaştırılmasına devam ettireceğim. Bunun içinde birçok ağabeylerime, ablalarıma ve büyüklerimizin desteğine ihtiyacım var” diye konuştu.