1974 yılında yapım programına alınan, tamamlandığı haberleri dönem dönem açıklanan ancak muhtelif kesimlerinde devam eden çalışmalarla bir türlü bitirilemeyen, Zonguldak Ereğli karayolu, bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, “yaklaşık 46 kilometre uzunluğundaki yolun yapımı için 46 yıl geçtiğini” söyleyerek “Zonguldak Ereğli yolu artık yılan ve yalan hikâyesine dönüşmüştür” dedi.

CHP’li Milletvekili, geçtiğimiz aylarda AK Parti cephesince müjdelenerek yerel ve ulusal basın gündeminde yer alan “Yolun yapımının tamamlanarak hizmete açıldığı yönündeki açıklamalara rağmen” yol yapım çalışmalarının tamamlanmadığını Meclis gündemine taşımış, “Bitmeyen yol yapmışlar!” diyerek gecikmeleri ve yapılan açıklamaları eleştirmişti.

Milletvekilinin soru önergesini yanıtlayan Bakanlık, bitirilemeyen çalışmalar için yolda devam eden kamulaştırma işlemlerini ve heyelanları gerekçe gösterirken, Yavuzyılmaz; “Bahanelere ve yalancı müjdelere Zonguldaklının karnı tok. Bu çalışmaların halen sürüyor olmasının yarattığı mağduriyetin yanında çalışmalar yapılırken alınması gereken trafik güvenliği tedbirlerindeki eksikler nedeniyle vatandaşın can güvenliği tehlikeye sokuluyor” diyerek konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“1974 yılında yapım programına alınan ancak halen bitirilemeyen toplam 45,7 km uzunluğundaki Zonguldak Ereğli yolu artık tam bir yılan ve yalan hikâyesine dönüşmüştür.

Çalışmalar nedeniyle yolun muhtelif bölümlerinde, ulaşım tek yönde gidiş-geliş olarak sağlanırken, sürücüler zor anlar yaşamaya devam etmekte, Bakanlık ise gecikmeler için türlü mazeretlerin arkasına sığınmaktadır.

Bu çalışmaların halen sürüyor olmasının yarattığı mağduriyetin yanında araç trafiği ve can güvenliği tehlikeye sokulmaktadır.

Özellikle kış aylarında kar, don ve sis koşullarının yaşandığı bu yollarda, mevzuata uygun güvenlik tedbirleri alınmalı ve yolun yapımı bir an önce tamamlanmalıdır.” (Haber merkezi)