Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, Zonguldak’taki Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm hastanelerin yemek ihalesi mahkeme kararıyla iptal edildi. Ancak Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Mustafa Gün, davetiye usulü yapılacak pazarlığa yerli firmaları davet etmeyince kıyamet koptu. Zonguldaklı 6 yemek şirketi sahibi Ankara’ya giderek ihalenin iptalini istedi.

 

Geçtiğimiz yıl yapılan ve yaklaşık 7 milyon lirayı bulan yemek ihalesine, şartnamenin hatalı olduğu gerekçesiyle yerli firmalarca itiraz edilmişti. Ancak Kamu Hastaneleri Birliği itirazı reddedince konu Kamu İhale Kurumu’na taşınmıştı. Burada da istedikleri yönde karar çıkartamayan yemek şirketi sahipleri ihalenin iptali için Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan davada itiraz haklı bulunarak yemek ihalesi iptal edildi. Ancak inatlaşmaya dönen ihale nedeniyle Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Mustafa Özkan Gün, açık ihale yapılıncaya kadar davet usulü yapılacak pazarlığa yerli firmaları davet etmedi. Halen bu işi yapan Fesleğen Yemek şirketi ve il dışından 2 firma daha çağıran Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, yerli firmaların itirazına rağmen geri adım atmadı.

Tüm bu gelişmeler üzerine Ankara’ya giden 6 firma sahibi konuyu milletvekillerine taşıyarak sorunun çözümünü istedi. Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nin nasıl bir tutum sergileyeceği merakla bekleniyor.