Gazipaşa caddesinde Yemen’e yardım için düzenlenen ‘Hayır Çarşısı’ kermesinden toplanan 82 bin 500 ve Müftülük kanalı ile camilerden toplanan 186 bin olmak üzere toplamda 268 bin 500 TL gelir Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş tarafından Ziraat Bankası hesabına yatırıldı.

Valilik makamında düzenlenen törende Vali Erdoğan Bektaş 268 bin 500 TL’lik temsili çeki ziraat bankası merkez şube müdürü Metin Özcivelek’e teslim etti.

''Zonguldak'ta 3 bin mülteci aç kalmadı''

Zonguldak ValiSİ Erdoğan Bektaş, ''Yemende bir dizi problemler yaşıyor. Ciddi bir açlık var. Bu problemin sonucunda da çocuklarda ciddi bir maduriyet var. Açlıktan yoksulluktan çocuk ölüleri söz konusu. Sosyal edyada yansıyor. Ülkemizi derinden sarsan bir sıkıntı var. Burada bu sıkıntıya yol açan ülkelerin kafaları arkalarında bir dizi hesap var. Bizimde bir hesap var. Sadece orada ki acıyı yoksulluğu ölümü durdurabilmek. Özellikle çocuk ölümlerini durdurabilmek.Bunun için yardımcı olabilmek. Bakanlığımızda bu konu da duyarlı olmamızı istemişti. Bu çerve de Afad başkanlığımızın bünyesinde hesaplar oluşturulmuştu. Bu hesapları herkese duyurmuştuk. Bu çerve de burada Zonguldak Ensarları diye bir yapımız var. Zonguldak'a gelen mültecilerimizi misafirlerimizi ihtiyaçlarını karşılamak için Zonguldak'ta ki belli başlaı sivil toplum kuruluşlarını el ele vererek oluşturduğu bir yapıydı. devletimizin de öncülüğünde özellikle vali yardımcısı Nevzat beyin gözetminde sürdürülen bir çalışma oldu. Bununla birlikte 3 bin misafirimiz açıkta kalmadı. Çok ciddi yardımlar oluştu. Zongukdalı STK'lar üzerinden  sıkıntıya müdahale etti. Ekmeğini bülüştü. Zonguldak'ta aç açıkta gezdiği mülteci tablo ortaya çıkmadı. Hem Zonguldaklı hemşirilerimiz izin vermedi hem sivil toplum kuruluşları müsade etmedi hemde valiliğimiz müsade etmedi. Orada olumlu sonuca ulaşmış olduk''dedi. 

''Kısa sürede ciddi bir yardı toplandı''

Kısa süre içerisinde ciddi yardı toplandığını ifade eden Vali Bektaş,''Bu yemen konusunda da Zonguldaklı Ensarları dediğimiz yapıdan öneri geldi. Bir kermes yapsak kapanya yapsak bir katkısı oluru dediler. Camilerimiz kuran kurslarımız üzerinden bir kampanya yürüdü. Hem okullarımız üzerinden bir kampanya yürüdü. Hemde 1 hafta kadar bir kermes düzenlendi. Kermes sonunda 82 bin 500 lira bir hasılat oluştu. Müftülüğümüzün faaliyetleri sonucunda da 186 bin liralık bir yardım toplandı. Toplamda da 268 bin 500 liralık yardım kısa süre içerisinde Zonguldak'ta toplandı. Biz bu yardımı Afad Başkanlığımızın hesabına aktarmak için bankamıza bugün huzurlarınızda veriyoruz.''