Valilik önündeki karşılamanın ardından önce makama, sonra basın mensuplarının karşısına geçen Vali Erdoğan Bektaş, canlı basının şehre ve herkese gerekli olduğunu söyledi... Şehri tanımak için 2-3 ay müsaade isteyen Vali Bektaş, önceki projelerin devam edeceğini, "Yıka yıka gidilmez, ekleye ekleye gidilir" sözleriyle dile getirdi. 

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, karşılama töreninin ardından makama geçti. İlk olarak görevlilerden kısa bilgi alan Vali Bektaş, daha sonra gazetecilerle Valilik Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

İlk mesajında basın vurgusu yapan Bektaş, canlı bir basının şehre ve herkese gerekli olduğunu kaydetti.

Telefonunun 24 saat açık olduğunu ve 15 yıldır aynı numarayı kullandığını açıklayan Vali Bektaş, “Basın bize göremediklerimizi anlatır" ifadesini kullandı.  

İŞTE YENİ VALİNİN İLK AÇIKLAMALARI

Konuşmasında Vali Ahmet Çınar döneminde başlatılan projelerin devam edeceğini ve şehri tanımak için 2-3 ay zamana ihtiyacı olduğunu dile getiren Vali Bektaş, şunları söyledi:

"Zonguldak doğumluyum. Biraz sabredeceğiz. Rize’yi benden iyi bilen birisi yok diyordum. 2-3 ay sonra Zonguldak’ı benden daha iyi tanıyan kimse olmayacak diyeceğiz. Babam evlenmeden Zonguldak’a gelmiş. Annemle evlenip onu da getirmiş. Ben ve 2 ablam burada doğduk. Daha sonra annem gurbete dayanamamış ve Zonguldak’tan ayrılmışlar. Ben o zaman 4 yaşındaydım. Üniversite döneminde bir defa geldim, doğduğum yeri görmek istedim. Daha sonra Kastamonu’da görev yaparken buraya geldik."

PROJELER DEVAM EDECEK

Önce öğrenme zamanı. Dağ bayır, gece gündüz demeden öğreneceğiz. Zonguldak içinden 2 vilayet çıkartmış eski ve yeni büyük bir merkez. Bana 2-3 ay müsaade edin öğreneyim, anlayayım. Ahmet Çınar benim tanıdığım sevdiğim kardeşim ve iyi bir arkadaşım. Kendisini seviyorum. Bizden önce Ahmet Çınar ve diğer valilerimizin projelerinin arkasında olacağız. Yıka yıka gidilmez, ekleye ekleye gidilir."