Ordu'ya stadyum, isyan ettirdi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın, 20 bin seyirci kapasiteli Ordu stadının ihalesinin gerçekleştirdiklerini açıklamasının ardından gözler Zonguldak Belediyesi’ne çevrildi… Hükümetin bütçe engelinin yanı sıra Zonguldak Belediyesi’nin sessizliği de eklenince “yeni stadyum” hayali tükenen Zonguldaklılar, Ordu’ya yapılacak olan stadyuma tepki gösterdi.

2016 yılı içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan tek stadın Ordu stadı olduğunu belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 102 milyon liraya mal olması beklenen stadın sulu sistem, alttan ısıtmalı ve doğal çim saha olarak inşa edileceğini belirtti. Stadın 450 gün iş takvimi içerisinde inşa edilmesinin planlandığı kaydedildi.



Önce stadyum… Ardından havaalanı…

Binlerce vatandaşa ve yurt dışındaki gurbetçilere hitap edebilecekken çeşitli nedenler gösterilerek geçiştirilen Zonguldak-Çaycuma havaalanı bir türlü seferlere başlayamıyor.

Adalet Bakanı ve Ak Parti Yozgat Milletvekili olan Bekir Bozdağ, “Yozgat havalimanı, 2017 Yatırım Programına alındı. Yozgat’a, ülkemize hayırlı olsun. Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığında toplanan Yüksek Planlama Kurulu 240 milyon TL yatırım bedeli olan Yozgat Havaalanın yatırım programına alınması kararı aldı.