Yeniceliler Derneği Başkanı Yaşar Karaman, Elmas Tv’ye telefonla bağlanarak Gazeteci Atilla Öksüz’e Yeniceliler’in TTK’ya alınmamasının iç yüzünü anlattı. 

Karaman’ın açıklamaları şöyle:

“Yenice bu memleketin mihenk taşlarından birisidir. Yeniceliler deyince önce Zonguldak’ta maden, sonra Yenice’de ise orman akla gelir. Bu bölgenin olmazsa olmazlarıyız biz. 2006 ve 2009 alımlarında da aynı sıkıntılarla karşılaştık. Maalesef biz isteriz ki ilimizde ilçemizde işsiz olmasın. Şimdi geçmişi bir kenara bırakalım.

İşkur’un bir yönetmeliği göze çarpıyor. Sanırım burada bürokratlarımızın bir işgüzarlığı var. İşkur yönetmeliğinde TTK’nın Karabük’te (bir şefliği dahi olsa) bir yapılanması olması lazım diyorlar. O olmadığı sürece ‘yönetmelik Karabük’ten ve Yenice’den işçi alımına geçit vermiyor’ denildi. Biz bunu duyduktan sonra konunu direk muhataplarına ulaşmaya çalıştık. Hatta bir çoğuna ulaştık. Hepsi de bizim yanımızda oldular. Şu anki durumda ise Yenicemiz 3 Mart1992’deki grizu faciasında 42 maden şehidimiz vardı. Yenice TTK’ya işçi alınmamasıyla muhatap bırakılamaz. Bu şekilde yola çıktık. TTK Genel Müdürlüğü İşkur Genel Müdürlüğü’ne yazı yazıyor.  O cevaba göre TTK, Yeniceliler’in Yenice ikametgahında olması durumunda dahi işe alınmasına geçit verilip verilmeyeceğini bize bildirecek inşallah. Eğer buna geçit verilmezse ikametgahların Zonguldak ya da Bartın iline alınması durumuyla karşı karşıya kalıyoruz.

Bunda da seçim sürecinde olunmasından dolayı adrese dayalı nüfus sistemiyle ilgili problem var. Yarın (adres nakliyle ilgili) süreç bitiyor. Bu defa da ikametgahını aldırmak isteyen arkadaşlarımıza elektrik ve su faturası istendiği için burada da sorun çıktı. Dün akşam TTK’dan İşkur’a yazı gitti, oradan da bakanlığa ulaştı. Sonucu bekliyoruz”