Şeker Kanyonu’na HES yapılmasına karşı çıkanlarla dalga geçen AKP Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık’a Yenice Platformu’ndan tepki:

Yenicelilerin mi yanındasın, şirketin mi?

 

Yenice’de Şeker Kanyonu’nda yapım aşamasına gelen hidroelektrik santrali (HES) ile ilgili tartışmalar sürüyor. Bayram ziyaretleri sırasında Yenice’den aldıkları yüksek oya işaret ederek HES’e karşı çıkanlarla dalga geçen AKP Yenice ilçe Başkanı Yılmaz Kırık’a Yenice Platformu Sözcüsü Mustafa Akay sert tepki gösterdi. Akay yaptığı açıklamada, "Birlik, beraberlik, barış, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü günleri olması gereken dini bayramlarda siyasetçiler söylemlerine çok büyük özen göstermelidirler. Ne yazık ki, hem ülke genelinde hem de Yenice özelinde bu bayramda buna dikkat edilmediğini üzülerek gördük. Bazı siyasetçiler, Yenice'nin sorunlarına dikkat çekmek için gönüllü çalışmalar yapan Yenice Platformu'nu sanki kendilerine rakip bir siyasi parti gibi görmekteler ve olumsuz tavır takınmaktadırlar. Peşinen, şunu söyleyelim. Yenice Platformu bir siyasi oluşum değildir. Üyeleri içinde her siyasi partiden insan vardır. Yenice Platformu hiç bir siyasi partinin karşıtı ya da yandaşı değildir. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyebilen bir yapısı vardır. Ve tek derdi Yenice'dir” dedi. 

SEÇİM SÜRECİNDE MÜCADELEYİ DURDURDUK

Platform üyelerinin hiç birisinin bu çalışmalardan kişisel çıkarı olmadığını da dile getiren Akay, “Platform, ormanlarda katı atık bertaraf tesisi yapılacağı haberleri üzerine kurulmuş ve bu belayı defettikten sonra çalışmalarına ara vermiştir. Daha sonra Şeker Kanyonu'nda HES konusu gündeme gelmiş ve yeniden çalışmaya başlamıştır. Burada soruna dikkat çekmek, halkı bilinçlendirmek, HES'in zararlarını anlatmak amacıyla ülke genelinde bir kamuoyu yaratmayı başarmıştır. Bu platform, Yenice'de yan yana gelmez denilen tüm katmanları da bir araya getirmeyi  sağlamıştır. Yenice, Karabük ve Ankara'da bu bağlamda temaslarda bulunmuş ve konunun önemini tüm siyasi partiler dahil olmak üzere her kesime anlatmıştır. Platform, seçim sürecinde sadece hukuki mücadeleyi vermiş, diğer etkinliklerine ara vermiştir. Seçim sonrası ise, milletvekilleriyle temaslarını sürdürmüş ve onlardan destek sözü almıştır. Hal böyle iken, iktidar partimizin bayramlaşma programında ilçe başkanının ‘Nerede çöpçüler, nerede HES'çiler, yaparsa Adalet ve Kalkınma Partisi yapar, yapmazsa da Adalet ve Kalkınma Partisi yapar’  türünde aşağılayıcı konuşması, halkımız ve  o programa katılanlarca tasvip edilmemiştir” diyerek açıklamalarını sürdürdü.

SİYASETÇİLER HES’E KARŞI TAVIRLARINI AÇIK ŞEKİLDE ORTAYA KOYMALIDIR

Akay açıklamasını “Yenice Platformu, seçim sonrası hukuki mücadele  ve siyasi destek anlamında milletvekilleriyle de temaslarını sürdürmüştür. Yani, yine mücadelenin içindedir. Yenice'dedir. Halkın siyasi tercihlerine saygı duyan anlayışıyla mücadelesini sürdürme  çabasındadır. Bize, ilgiyle yaklaşan siyasileri tenzih ederek söylüyoruz. Biz buradayız, siyasetçiler nerede? O siyasetçiler, HES'in zararlı ya da yararlı olduğu konusunda kamuoyuna net ve kesin açıklama yapmalıdırlar. Bu işe karşı mıdırlar, değil midirler? Yenicelinin mi yanındadırlar, şirketin mi yanındadırlar? Bunları net bir şekilde açıklarlarsa, biz de onlara karşı, ona göre tavır alırız. Bizi, Karabük Belediye Başkanı, Yenice Belediye Başkanı ve  MHP ile karıştırmak bir siyasetçinin ayağına sıkmakla eşdeğerdir. Mustafa Akay'ın CHP'li oluşuyla platformun  aynı eleştiri torbasının içine sokulması ise tam anlamıyla bir aymazlıktır" diyerek tamamladı.(Haber merkezi)