Eski sendikacı Osman Tutkun geçmişte de ocak yevmiyesi almak için baretindeki cipi yeraltına girmiş gibi göstermekten soruşturma geçirmişti. Yine Osman Tutkun, iddiaya göre 19 Şubat 2021 günü Zonguldak kent merkezine bir taksiye saat 12.55’te binerken aynı gün bareti saat:14.00’te yer altına çıkış yapmış gibi kayıtlara geçmesi akıllara soru işaretleri getirdi. TTK Üzülmez Müessesesi Müdürlüğü maden ocağı giriş çıkış kamera kayıtlarında durumun tespit edilmesine rağmen eski sendikacı olan Osman Tutkun’un kayrılması dikkatlerden kaçmadı.

 Genel Maden-İş Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreterliği ile Amelebirliği yönetim kurulu üyelikleri görevinde bulunan ve seçimleri kaybettikten sonra Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi Mekanizasyon Servisinde işçi olarak çalışan Osman Tutkun’un özel olarak korunduğu ve istediği saatlerde mesaiye gittiğini ve ocak yevmiyesi almak için baretindeki izleme cipini arkadaşları vasıtasıyla yeraltına indirip çıkardığı belirlendi. TTK Üzülmez Müessesesinde Şefler, Mühendisler, İşletme yetkilileri ile Müessese Müdürlüğü yöneticileri ile Genel Maden-İş yöneticileri tarafından koruma altında olduğu maden işçileri arasında konuşuluyor.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun özellikle Müessese Müdürleri ve yetkililere verdiği talimatta bu tür olaylara göz yumulmaması, ocağa girmeden girmiş gibi yevmiye alanlar hakkında kesinlikle işlem yapılmasını istediği halde Genel Müdüre rağmen bazı ayrıcalıklı işçilerle ilgili işlem yapılmaması tepkilere neden oluyor.