Zonguldak Otobüs Terminali ile Çarşı Uğur Mumcu Kavşağı arasındaki duble yolun sağ şeridinde bugün itibariyle asfaltlama çalışmaları başladı. Üç şerit olan bu yolun sağ tarafı bozuk olması sebebiyle 2 şerit olarak kullanılabiliyordu ve yağmur suyu birikmelerinden dolayı yayalar sürekli ıslanma tehlikesi yaşıyordu.  Asfalt yapılması sevindirici...

Ancak bu güzergahta iki önemli eksik var:

Yaklaşık 600 m. olan bu güzergahta özellikle sabah saatlerinde araçlardan yolcu indirme olayı çok sık gerçekleşiyor. Soğuksu ve Acılık istikametine gidecek yayalar araçlardan bu ara bölgede iniyor. Arkalarındaki trafik tehlikeye giriyor, kaza riski artıyor. Yol asfaltlandıktan sonra üç şerit uygulaması tam olarak devreye gireceği için bu yolcu indirmelerinde kaza riski daha da artacaktır. Bu bölgeye yolcu indirme cebi yapılması çözüm olacaktır.

Diğer bir problem de yağışlı havalarda güzergahın uzun ve sığınılacak yerin olmaması sebebiyle yayaların yağmurdan korunması için üstü kapalı bir korunağın eksikliğidir. Yoğun bir yaya trafiği olan bu güzergah geç olmadan bu küçük ama önemli olanaklara kavuşturulmalıdır.

(Yüksel Yıldırım/Zonguldak Nostalji)