Zabıta lokanta ve simit imalathanelerine ceza kesti

Zonguldak Belediyesi Merkez Zabıta Müdürlüğü ekiplerine bazı lokanta ve simit imalathanelerin hijyenik olmadığı ihbarı alan ekipler lokanta ve simit fırınlarına denetim yaptı.  Denetimlerde ekipler lokanta ve simit imalathanelerine hijyenik kurallarına uymamaktan toplam 416 TL idari para cezası uyguladı. 

Merkez Zabıta Müdürlüğü ekipleri sabah ihbar edilen lokanta ve simit fırınlarını denetledi. Denetimlerde hijyenin yanı sıra, simit gramajları ve gerekli evraklar kontrol edildi. Yapılan denetimlerde 2 iş yerine hijyen kurallarına uymamaktan toplam 416 TL para cezası uygulandı.

Merkez Zabıta Karakolu Amiri Nihat Köseoğlu, Vatandaş sağlığını ön planda tuttukları için denetimlere ara vermeden devam edeceklerini vurguladı. Denetimlerin hijyenik ve uygun ortamların sürekliliğini sağlamak adına önem arz ettiğini kaydeden Köseoğlu,” Vatandaşlarımızın hangi ortamlarda yemek yediklerini önemsiyoruz. Yemek servisi yapan lokantalar en küçük detayına kadar hijyenik koşulları yaratmakla mükelleftir. En küçük aksaklık dahi halk sağlığını olumsuz derecede etkileyebilir. Bu nedenle denetimler önemli” dedi. Denetimlerin aralıksız süreceğinin altını çizen Köseoğlu, kusuru olanlara da ceza konusunda taviz vermeyeceklerini iletti.  Barış DOĞAN