Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsleri’ne yapılan zamlarla ilgili açıklama yapan Topaloğlu,

‘Zam geri alınsın’

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, geçtiğimiz günlerde Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsleri’ne yapılan zamlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Kentin en pahalı taşımacılık hizmetini, son derece kötü standartlarla veren Kozlu Belediyesi, bir de, başka hiçbir yerde örneği olmayan bir şekilde, özel minibüslerden bile daha pahalı insan taşıyarak Kozlu halkını soyuyor. Bu soygun durdurulmalı, yapılan insafsız zam geri alınmalıdır.” dedi.

“YAPILAN SOYGUNUN BOYUTU ORTADA”

Kozlu Belediyesi’nin taşımacılık hizmetini, ayıplı bir hizmete dönüştürdüğünü söyleyen Topaloğlu, “Zonguldak-Kozlu, Zonguldak-Fatih Sitesi, Zonguldak-Tıp Fakültesi, Zonguldak-Topbaşı arasında taşımacılık yapan Kozlu Belediyesi potansiyeli son derece yüksek bu hatlarda, yıllardır küçücük otobüslerle, sıkış tıkış hizmet vererek yurttaşlara adeta eziyet etmektedir. Verilen hizmetin kalitesi son derece düşük olmasına karşın, ücreti çok pahalıdır. Diğer göstergeleri bir kenara koyup, Zonguldak-kozlu hattında, çok daha uzun bir parkurda dolaşan, minibüslerden bile pahalı hizmet verdiğini söylemek yapılan soygunun boyutunu ortaya koymaktır. Bunun Türkiye’de başka örneği yoktur.” ifadelerini kullandı.

“BU HİZMET KUSURU DEĞİL, HİZMET AYIBIDIR”

Kozlu Belediyesi’nin halk otobüslerine kamuoyuna açıklama yapmadan gizli bir şekilde zam yaptığı belirten Topaloğlu, “Belediye geçtiğimiz hafta yüzde 20’leri aşan zammı hiçbir açıklama yapmadan yürürlüğe koymuş, kamuoyundan resmen gizlemiştir. Bu bir hizmet kusuru değil, hizmet ayıbıdır. Kozlu Belediyesi bu zamla birlikte, manyetik kartlı biniş ücreti ile jetonlu biniş ücretini de eşitlemiştir. Bu kartlar yurttaşlara 7 liraya satılmış, satılan on binlerce karttan büyük gelir elde edilmiştir. Yapılan son düzenleme ile kartların hiçbir önemi kalmamış, dolayısıyla yurttaşlar uluorta kazıklanmıştır.” açıklamasında bulundu.

“ULAŞIM HAKKI GASP EDİLMİŞTİR”

Kozlu Belediyesi’nin vatandaşın ulaşım hakkını gasp ettiğini ifade eden Topaloğlu, “Yeni başlatılan uygulama ile yurttaşlarımızın jeton veya manyetik kartında kredisi olmadan araçlara binmesi yasaklanmıştır. Ancak özellikle Zonguldak’tan Kozlu’ya kadar olan sahil hattında hiçbir jeton satış noktası yoktur. Hazırlıksız yakalanan yurttaşlarımız sözcüğün tam anlamıyla çaresiz bir şekilde yolda bırakılmaktadır. O güzergahta başkaca bir toplu taşıma aracı olmadığı için yurttaşlarımızın ulaşım hakkı fiilen gasp edilmiştir.” şeklinde konuştu.

“PROTESTO EDECEĞİZ”

Topaloğlu son olarak şunları söyledi: “Taşımacılık belediyelere yasalarca emredilen kamusal bir hizmettir ve hiçbir yerel yönetimin, ‘jetonu olmayan vatandaş ne hali varsa görsün’ deme lüksüne sahip değildir. Yapılan insafsız sağlanmaz ve jeton satış noktaları eksiksiz olarak tamamlanıncaya kadar başlatılan uygulama geri çekilmezse, Kozlu Belediyesi’ni ‘Tüketici düşmanı’ ilan edeceğiz. Genel Merkezimiz aracılığıyla tüm tüketici örgütlerini konuya dikkat çekmek için ülke genelinde Kozlu Belediyesi’ni protesto etmeye çalışacağız.” (Aykut KARA)